#3ZAZIVOT

Redakcia | 8. október 2019
#3ZAZIVOT
foto: zdraveprsia.sk

Zapojte sa aj vy do kampane #3zazivot, nalakujte si v mesiaci október symbolicky tri nechty inou farbou laku ako ostatné a pomôžte tak šíriť povedomie o dôležitosti samovyšetrenia prsníkov.

Október je mesiac starostlivosti o zdravé prsia

Tento mesiac si viac ako inokedy pripomíname dôležitosť pravidelného samovyšetrovania prsníkov a pravidelných prehliadok u gynekológa. V dnešnej uponáhľanej dobe, keď ľudia nestíhajú kvôli iným povinnostiam myslieť na to najdôležitejšie – vlastné zdravie, prišla jedna inšpiratívna žena so skvelým nápadom, ako si túto tému pripomenúť.

„Nikdy neviete, akí ste v skutočnosti silní, do obdobia než sa vaša sila stane tou jedinou možnosťou, ktorú máte,“ hovorí Andrea, obdivuhodná dáma, ktorá prekonala rakovinu prsníka a stojí za kampaňou #3zazivot.

#3zazivot

Kampaň #3zazivot sa riadi heslom 3 prsty, 2 prsia, 1 krát za mesiac. Ide o pravidelné samovyšetrenie prsníkov metódou 3 prstov, ktoré pomáha odhaliť nádorové ochorenie v jeho ranom štádiu.

Cieľom kampane je, aby sa pravidelné samovyšetrenie stalo samozrejmosťou pre všetky ženy a aby sa o tejto téme hovorilo viac, lebo včasné odhalenie rakoviny prsníka môže zachrániť život.

Ako sa môžete zapojiť do kampane #3zazivot

Zapojte sa aj vy do kampane #3zazivot, nalakujte si v mesiaci október symbolicky tri nechty inou farbou laku ako ostatné a pomôžte tak šíriť povedomie o dôležitosti samovyšetrenia prsníkov. Dajte vedieť o význame metódy 3 prstov aj ďalším ženám – odfoťte si takto nalakované nechty a zdieľajte na svojich sociálnych sieťach s označeniami:

#3zazivot   #avonzazdraveprsia @kozizivot

Viac o samovyšetrení

Pre včasné odhalenie rakoviny prsníka je nevyhnutné, aby si ženy pravidelne samé vyšetrovali prsníky. Ideálny čas je po skončení menštruácie, takže raz mesačne. Rovnako dôležité je aj raz ročne absolvovať pravidelnú preventívnu prehliadku u gynekológa.

Viac o tom, ako správne postupovať pri samovyšetrení, sa dozviete tu: https://www.zdraveprsia.sk/o-prsiach/samovysetrenie

Zdroj: zdraveprsia.sk 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: