Piati žiaci špeciálnej školy sa vrátia do klasických tried

Redakcia | 8. marec 2008

Výsledok kontroly v špeciálnej škole v Pavlovciach nad Uhom v Michalovskom okrese.

Kontrola Krajského školského úradu v Košiciach v Špeciálnej základnej škole v Pavlovciach nad Uhom ukázala, že piati jej žiaci sa vrátia naspäť do lavíc klasickej školy a ďalší siedmi prejdú opätovnou diagnostikou.

„Rediagnostika rozhodne o tom, či sa vrátia do lavíc tamojšej základnej školy (ZŠ), alebo zostanú v špeciálnej. Riaditeľ špeciálnej školy dostal čas, do ktorého má realizovať nami uložené opatrenia,“ uviedol dnes pre TASR prednosta úradu Jozef Vook. Dodal, že presun spomínaných žiakov, ako aj rediagnostika sa má uskutočniť k druhému polroku tohto školského roka.

Kontrola sa v špeciálnej škole konala po tom, ako samospráva v Pavlovciach nad Uhom v Michalovskom okrese nesúhlasila s údajným nezákonným presunom žiakov z tamojšej ZŠ do špeciálnej školy. Starosta obce Jozef Kočan tvrdil, že kým v minulosti došlo k presunu zhruba 100 žiakov, v súčasnosti je ich vyše 200. "Poznám ich rodičov a viem, že ich životná úroveň rastie, pracujú v zahraničí, stavajú si domy, zveľaďujú obec a o svoje deti sa starajú. Neverím tomu, aby všetky tieto deti boli retardované," povedal Kočan.

Špeciálnu základnú školu v Pavlovciach nad Uhom navštevuje v súčasnosti 212 žiakov, ZŠ 550 žiakov. Normatív na jedného žiaka ZŠ predstavuje ročne 27-tisíc korún, v špeciálnej škole až 42-tisíc korún.

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: