Dijonské zemiaky
foto: istockphoto.com
Jednoduchý na prípravu a pritom skvelý. Tip na ľahký obed či večeru.
Suroviny
800 g zemiakov, 50 g masla, 1 dl smotany na šľahanie, 1 až 2 cibule alebo pór, 1 PL pikantnej francúzskej horčice, soľ, mleté čierne korenie
Postup
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. V hrnci rozpustíme maslo a zemiaky na ňom orestujeme. Keď získajú zlatistú farbu, posolíme ich, okoreníme a prikryté dusíme asi 15 minút. Medzitým zmiešame sladkú smotanu s horčicou a nadrobno posekanou cibuľkou alebo pórikom. Zmes vylejeme na zemiaky. Ešte chvíľu pečieme za občasného miešania. Dáme do nádoby na zapekanie a zapečieme asi 5 minút v rúre. Ihneď podávame.