Zapekaná tekvica
foto: istockphoto.com
Maslová tekvica vhodná od 10. mesiaca.
Suroviny
kúsok tekvice, 1 vaječný žĺtok, petržlenová vňať, štipka mletej rasce, 1 PL strúhanky, hrsť ovsených vločiek, kúsok tvrdého syra,1 PL múky, 4 – 5 kvapiek olivového oleja
Postup
Tekvicu ošúpte a najemno nastrúhajte. Postupne pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, 1 vaječný žĺtok, štipku mletej rasce a zahustite trochou múky a strúhanky. Dôkladne premiešajte. Zapekaciu misu potrite olivovým olejom, vysypte tenkou vrstvou ovsených vločiek a vložte pripravenú tekvicovú hmotu. Zapečte a tesne pred dopečením posypte nastrúhaným syrom a čerstvou petržlenovou vňaťou.