Polievka s krupicovými haluškami

Redakcia | 8. december 2017
Polievka s krupicovými haluškami

Výborná mäsovo-zeleninová polievka pre drobcov od ukončeného 6. mesiaca.

Suroviny

  • 50 g teľacieho mäsa,
  • 250 ml dojčenskej vody,
  • 1 ružička brokolice,
  • 1 mrkva,
  • 1 petržlen,
  • kúsok póru,
  • vaječný žĺtok,
  • cca 1,5 PL detskej krupice,
  • štipka petržlenovej vňate

Postup

Mäso a zeleninu nakrájajte na menšie kúsky a vo vode uvarte domäkka. Do vaječného žĺtka vmiešajte detskú krupicu, zo vzniknutého cesta odkrajujte lyžičkou malé kúsky halušiek a pridajte do vriacej polievky. Halušky varte ešte cca 10 – 15 minút. Po uvarení zeleninu s haluškami roztlačte vidličkou alebo rozmixujte, dochuťte štipkou petržlenovej vňate a podávajte.