Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • ...

    , Autor: Registrovaný používateľ

    som este panna a chcem sa dat ockovat proti Rakovine krčka maternice a chcela by som sa spytat ci mozem mat pohlavny styk uz aj po prvom ockovany ?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovanie ako také so sexuálnym životom nesúvisí, môžete sa nechať očkovať kedykolvek. Pravdou je , že toto ochorenie sa prenáša pri pohlavnom akte / dokonca nemusí dôjsť ani k penetrácii/, takže očkovanie je vhodné previesť pred začiatkom pohlavného života. Ochrana proti ochoreniu nastáva jeden mesiac po tretej dávke očkovacej látky / u oboch typov vakín/, preto je najlepšie začiatok pohlavného života nechať na toto obdobie.

Podobné otázky

  • dobry den

    , Autor: Registrovaný používateľ

    mam na vas jednu otazocku ..mam 17 rokou(som panna) ockujem sa proti rakovine krcka maternice a teraz v decebry mam posledne tretie ockovanie ..kolko mam pockat po tretom ockovani zo sexom?? mam cakat niaku urcitu dobu alebo uz nemusim ked mam v sebe aj poslednu vakcinu ... dakujem za odpoved :)

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Reakciou je to, že váš organizmus je schopný sa brániť proti tomuto vírusu/ teda typom, obsiahnutým vo vakcíne/. Z pohľadu očkovania neexistuje žiaden interval medzi sexuálnou aktivitou a očkovaním.

  • Tehotenský test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať, či má očkovanie rakoviny krčka maternice vplyv na výsledok tehotenského testu ... ďakujem

  • ockovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mam 14 rokov som este panna a rodiacia ma chcu nechat zaockovat sa proti rakovine krcka maternice...je to mozne aj po pohlavnom styku ci mam este pockat? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    S pohlavným stykom musíš počkať, ten s kým by si ho mala sa dopustí / vzhľadom na tvoj vek/ trestného činu a hrozí mu basa ako svet! Očkovanie ako také je najlepšie realizovať pred začiatkom pohlavného života, kvôli tomu, že ešte nie je žena nakazená vírusom. Ale očkovanie kedykolvek vo určenom veku / podľa výrobcu/ je možné a od sexuálnej aktivity nie je závislé.

  • pomoc

    , Autor: Registrovaný používateľ

    ja mam 20 rokov a dala som sa zaockovat mala som zatial iba 1davku ale cem sa opytat ze ci pocas toho obdobia ockovacieho mozem mat pohlavny styk alebo nie... samozrejme ze som neni stroj aby som skoro necely rok vydrzala bez sexu. takze ci hrozi nejake to ryziko ked budem mat sex alebo nie. dakujem za pomoc

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovanie proti rakovine krčka maternice nie je dôvodom sexuálnej abstinencie, váš život v tejto oblasti môže pokračovať ďalej.

  • otazka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, mam 17 rokov a chcela by som sa dat zaockovat proti rakovine krcka maternice.S priatelom uz sme mali pohlavny styk, ale doteraz zatial len dva krat...bude to mat nejaky vplyv na ucinok ockovania?mam radsej pockat do ockovania alebo mozem mat sex aj tak?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môžete sa nechať zaočkovať. v prípade, že už ste zahájili sexuálny život, odporúčam predtým vyšetrenie u gynekologa, nie je potrebné vyšetrovať na HPV ale len či je nález u gynekologa v poriadku. S vašim aktuánym sexuálnym životom nemá očkovanie nič spoločné.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: