Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • ockovanie.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcela by som sa spitat par otazok k tomuto ockovaniu proti rakovine krcka maternice ... Pocula som ze je najlepsie sa ockovat vo veku 12-13 ..Neviem ci je to pravda A chcela by som Ddat zaockovat dceru ma 12 rokou je to dobra cesta alebo to mam nechat tak a nedat ju ockovat ... Len zasa aby potom v dosplosti nemala problemy .Tak neviem vy ste odpbornik prosim poradte .=D

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovanie dievčat vo veku cca12 rokov sa považuje za vhodné obdobie preto, že v tomto čase ešte nie je dieťa sexuálne aktívne a podľa poznatkov je očkovanie najvhodnejšie previesť pred začiatkom pohlavného života, kým nedošlo k zavedenie virusu do organizmu. Prevencia je vždy lepšia ako riešenie ochorenia a očkovanie je skvelá prevencia. Samozrejme nerieši všetky ochorenia ženských pohlavných orgánov, preto je potrebné nezanedbať v staršom veku ani u očkovaných žien pravidlné preventívne prehliadky.

Podobné otázky

  • Kedy je ten čas?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň,Chcela by som sa opytat-Bola som u gynokologicky a ta mi zistila ze moje telo obsahuje HPV(rizikovom),povedala ze kazdy polrok mam chodit na vysetrenie ale najucinejsie by bolo očkovanie.Moja otazka znie,mohla by som aj o polrok neskor sa zaockovat? trebarz v jule?v auguste? zavaži to niejako negativne?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Zaočkovať sa môžete kedykolvek do dovŕšenia veku, do kedy je očkovanie ešte možné, teda najmenej do27 rokov. Je vhodné začať očkovanie po gynekologickom vyšetrení, ktoré odhalí, či nie sú už prítomné známky ochorenia. Vakcína je preventívna, nie liečebná.

  • očkovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som sa spýtať, nakoľko uvažujem o očkovaní pre moju 12 ročnú dcéru, či je to bezpečné zo zdravotného hľadiska. Veľa článkov už popísalo úmrtie a iné nežiaduce účinky po očkavaní. Dcéra v detske trpela exémami a aj do dnešného dňa je alergická na uštipnutie hmyzom a na slnko. Niektoré očkovacie látky práve kvôli alergiám sa neodporúčajú. Preto by som chcela vedieť či ju dať zaočkovať alebo nie. A ešte jedna otázka ak by ste mali dcéru vo veku 12 rokov dali by ste ju zaočkovať? Bez rozdielu na to a akú medializáciu ide, alebo koho je potrebné na trh pretlačiť. Potrebujem naozaj odborný názor a zároveň aj ľudský.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Mám dve dcéry a obidve sú proti tomuto ochoreniu očkované.
    Všetky informácie o úmrtí po očkovaní po prešetrení boli vyvrátené ako úmrtia po očkovaní, išlo o časovú súčinnosť očkovania a závažnej nepoznanej choroby / pokiaľ si pamätám raz predávkovanie drogami a raz nádor v dutine hrudnej/.
    Očkovanie je vpravovanie cudzorodej látky do organizmu a vždy vyvoláva reakciu / veď keby nevyvolávalo, nebolo by ani účinné/. Takže sú možné aj reakcie na očkovanie. Ich medializácia je prehnaná a ich hlavný účinok zostáva ochrana proti nežiadúcim ochoreniam.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: