Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • otazka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry sen pani doktorka, mam 18 mesacnu dceru a rozmyslam ci je dobre ju dat zaockovat. sme sledovany a imuno-alergologii(kvôli castych chorobam-soplikya akasel) a na kardiologii(zistovali ci nema zapal srdcoveho svalu kvoli zlym vysledkom krvy a rengenu-nepotvrdeny,ale v lavej komore a dierku a m.chlopnou jej preteka viac krvy ako by malo).masa pediatricka mi neodporucila ockovanie,kym nechodi do skolky. je dobre dat ju zaockovat? nemoze jej to nejako ublizit?pocula som aj ,ze niektory ludia hned po ockovani ochoreju.co by ste mi poradili?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Vaše dietatjko je sledované kardilogom a alergologom, teda má predsa len nejakú poruchu zdravia, hlavne takéto deti je velmi důležité očkovat, aby sa zabránilo ochoreniu na chrípku a možným komplikáciám. Očkovanie jej nemůže ublížit. Ak ľudia ochorejú po očkvaoní, je to pravdepodobne spůsobené iným vyvolávatelom než chrípkovým vírusom, ale keďže je to časovo spojené s očkovaním, tak sa príčina pripisuje očkovaniu.

Podobné otázky

  • otázka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den pani doktorka.mám 3 r dcerku ktoru mi pani doktorka odporucila zaockovat proti chrípke nakolko a pár týzdnou ocakavame prírastok.ale je trochu soplava a berie stoptusin sirup je mozne ju aj napriek tomu zaockovt?a nemoze sa stat ze reakciou na ockovanie bude ze u nej prepukne chrípka-vraj sa to stáva ze po ockovani ju moze dostat a to by mi vázne nechýbalo.dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovanie v žiadnom prípade nie je spúšťačom chrípky. Buď už bol pacient nakazený, ke´d sa očkovalo len nemal príznaky, alebo po očkovaní dostal inú virozu.
    Očkovanie pri ľahkých príznakoch infekcie, ako má váš syn je možné, ale musí to zvážiť lekára, ktorý dieťa vyšetrí a zváži, či je vhodné ho práve očkovať proti chrípke.

  • Otázka!!!

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som sa opýtať,či je POTREBNE a DOBRE očkovať deti proti chrípke?Môj syn má 4,5roka.Začal chodiť do školky,ale zatial sme vačšinou chorí.Mám aj menšiu dcérku,ktorá bude mat v decembri 2 rôčky.Je pre nich chrípka nebezpečná???Začala som im dávať homeopatiká Influenzinum 15 ch.Je to tiež proti chrípke.Dakujem za odpoved!

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Udáva sa, že ohrozenými skupinami pre chrípkové ochorenie v zmysle ťažkého priebehu ochorenia sú deti do dvoch rokov a starší ľudia nad šesťdesiat rokov. Preto sú to aj skupiny, ktorým sa viac ako iným odporúča očkovanie.
    Na chrípku / a netreba si ju mýliť s inými vírusovými ochoreniami, ktoré s v zimných mesiacoch časté ale na tie očkovanie nepôsobí a ani ho nemáme/neochorie ten, kto jezaočkovaný. Na základe týchto informácií sa môžete rozhodnúť, či sa zaočkovať dáte, teda myslím tým aj deti, alebo nie. Chrípka môže byť nebezpečná v zásade pre každého človeka, pretože môže prebiehať s mnohými komplikáciami, dokonca tak, že ohrozí život, v každom prípade znamená niekoľko dní vyradenia z bežného života a možnosť nakazeniea okolie / rodina, škola a podobne/.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: