Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Otázka!!!

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som sa opýtať,či je POTREBNE a DOBRE očkovať deti proti chrípke?Môj syn má 4,5roka.Začal chodiť do školky,ale zatial sme vačšinou chorí.Mám aj menšiu dcérku,ktorá bude mat v decembri 2 rôčky.Je pre nich chrípka nebezpečná???Začala som im dávať homeopatiká Influenzinum 15 ch.Je to tiež proti chrípke.Dakujem za odpoved!

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Udáva sa, že ohrozenými skupinami pre chrípkové ochorenie v zmysle ťažkého priebehu ochorenia sú deti do dvoch rokov a starší ľudia nad šesťdesiat rokov. Preto sú to aj skupiny, ktorým sa viac ako iným odporúča očkovanie.
    Na chrípku / a netreba si ju mýliť s inými vírusovými ochoreniami, ktoré s v zimných mesiacoch časté ale na tie očkovanie nepôsobí a ani ho nemáme/neochorie ten, kto jezaočkovaný. Na základe týchto informácií sa môžete rozhodnúť, či sa zaočkovať dáte, teda myslím tým aj deti, alebo nie. Chrípka môže byť nebezpečná v zásade pre každého človeka, pretože môže prebiehať s mnohými komplikáciami, dokonca tak, že ohrozí život, v každom prípade znamená niekoľko dní vyradenia z bežného života a možnosť nakazeniea okolie / rodina, škola a podobne/.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: