Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Dieťatko nespi

    , Autor: Mony_ka

    Dobrý večer,
    máme taký problém. Moja mesačná dcérka cez deň takmer vôbec nespi. Zatiaľ ju kojim a podla pediatricky pribera normálne. Takmer cely den len plače a jedine co ju ukľudni je ked ju prilozim na prsník, avšak malo co sa napapa,a potom len cucka ako dudlik a hned zaspi. Úplne odkvecne od únavy. Ked ju potom prelozim do postielky tak za malu chvilku je hore a zase plače a zase na prsnik a stale dookola. Jedine kde vydrží pospat aspon hodinku je na rukach alebo na hrudi. A tak sa fungovať neda. Som uz totalne vyčerpaná z toho. V noci ako tak pospi ale aj to zaspi okolo 22hej a kazdu hodinu sa budi a cca okolo 4tej uz ani nezaspi alebo mrnci v postielke a treba ho každú chvilu utisovat. Som z toho zničená a bojim sa ze z vyčerpania stratim mliecko. Ked veľa placka, tak jej davam Espumisan, Coliprol a probiotika Biogaia. Zatiaľ nebol problém zeby nekakala alebo nepiskala. Viete mi poradit ako postupovať aby sa mala vyspinkala a ja som mala tiez cas na oddych?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem. Sú to normálne prejavy dieťatka, chce sa stále kojiť, čo jej treba dopriať, neponáhľať sa, kojiť opakovane pri každom kojení aj z oboch prsníkov. Keď na prsníku zaspáva treba ju zobudiť zatlačením na bradičku alebo položením malíčka do pusinky, vtom sa preberie, priložiť ju k druhému prsníku a tak to prestriedať niekoľko krát. Budením sa lepšie napapá a je šanca, že bude dlhšie spinkať.

Podobné otázky

  • Spanok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, ja uz som vam pisala pred 4mesiacmi. Teraz mame 8mesiacov a stale ten isty problem. Moja dcerka cez den spinka uz len dva krat. Dohromady tak 2 niekedyy 3hodiny. Nov noci je to katastrofa. Niekedy mam pocit,ze nestihnem ani zatvorit oci a uz je hore. jednoducho s pretoči na brusko,posadi a je hore alebo place...obcas sa stane,že spi aj 2-2,5hodiny v kuse no to je malokedy.Stale ju kojim,no v noci ju občas oklamem čajom.Neviem zž čo mam robit.Som hrozne zufala a unavena...ona je cez den velmi živa,musim byt stale v strehu. Som na nu vo vacsine sama , partner pracuje v zahranici, Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Chápem vás, je to naozaj tažké ale žiaden univerzálny recept nepoznám. Niekedy pomože, ked mamička dietatko nespia v tej istej miestnosti, dietatko sa celkom nepreberie a nedozaduje sa tak vehementne kojenia. Doležité je, aby ste spali a oddychovali, ked spinká dietatko. Niekedy pomože podanie homeopatického čipku viburcol / dostat v lekárni/ večer pred spaním.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: