Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • čo na večeru

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pani doktorka, mám 8 mesačnú dcéru, ktorú stále kojím,v noci asi 3 krát, ráno má tiež mlieko okolo siedmej, na desiatu ovocnú výživu, na obed pred spaním jej dám opäť mlieko, ked vstane papá príkrm mäsovo-zeleninový a potom do večera už len mlieko 2 krát, teda toto jedno kojenie by som chcela niečím nahradiť ale dcéra odmieta mliečne kaše, čo jej môžem dať miesto nich? a čo poviete na to obedné kojenie je to v poriadku, keď mäsko papá až okolo tretej? Ďakujem pekne za vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    To, že mäsko papá okolo trtej nevidím ako problém, je dobré, že papá až vyspatá, čulá, pretože unavené dieťa papať často odmieta. Večernú kašu môžete nahradiť zemiakovou kašou / nie s maslom a mliekom zatiaľ, len zemiak uvarenú, rozmyxovaný alebo popučený/ aalebo ryžou so zeleninkou alebo ovocím / ryža s presnídávkou ovocnou je tiež dovbrá/, ale ak dieťa dobre priberá stačí aj mlieko. Po ôsmom mesiaci by dieťa už malo dostať 2x týždenne pol uvareného žĺtka, zamiešané napríklad v obednom príkrme alebo aj v ryžovej kaši. Niektoré deti ho v tomto veku ešte neznášajú / hnačka, zvracanie/ podávame ho potom až po roku. Po deviatom mesiaci môže dostať jogurt, biely, s probiotickou flrou.

Podobné otázky

  • čo na večeru?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pani doktorka, chcela by som sa spýtať, čo môžem dávať na večeru mojej 7 a pol mesačnej dcérke. Je kojená, kaše mi odmieta,skúšala som rôzne značky, mliečne aj nemliečne...
    ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Skúste zemiakovú kašu, rozrobíte ju bud s umelým mliekom alebo vodou. nedávajte žiadne maslo.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: