Diskusie

Vytvoriť diskusiu

recept na zelenu fazulku

Ahojte, neviete mi niekto poradit nejaky recept, kde sa pouzije zelena fazulka? Taka mlada, v stručikoch este. Aby to bolo vhodne pre 8mes babo.

Dakujem :-)

  • ninus
    09.07.2010, 11:10

    Ahoj ja mam zelenu fazulku strasne rada robim z nej takyto privarok alebo ked spravis redsie da sa aj ako polievka jest takze:


    - zelena fazulka- zemiaky- bobkovy list- mlieko-sol korenie -muka- citron



    POSTUP
    Fazulku si nakrajas na take centimetrove kusky das varit do osolenej vody spolu zo zemiakmi na kocky a bobkovym listom, ked to mas makke take akurat, pridas do toho v troske mlieka rozmiesanu lyzicu hladkej muky a zalejes to litrom mlieka, nechas prevriet a dochutis citronom...podavam s chlebikom a parkom alebo volskym okom





    a este robim aj takto



    Zelenu fazulku tiez na centi pasiky si uvarim v slanej vode do makka. POtom si na panvici oprazim na oleji cibulku do zlatista pridam tam fazulku dobre premiesam pridam sol cierne korenie a rascu a napokon k tomu hodim dve rozslahane vajcia, pockam kym sa z toho spravi prazenica a je hotovo. Je to vyborne k salatiku alebo k zemiackom.




    Ja osobne zelenu fazulku pouzivam kde sa da, do zapekanej zeleniny, do cestovin, k masu, aj do zeleninovej polievky......hadam ta potesi :) dobru chut

  • levicaiva
    09.07.2010, 11:39

    Klasicky privarok, alebo polievocku ak ma zubky. Popripade nieco na sposob francuzskych zemiakov aj s fazulkou, alebo len uvar fazulku s trochou soli, popuc vidlickou a ako prilohu zem. kasu. Je toho vela.....treba len skusit ;-)

  • anonym
    09.07.2010, 12:26

    ahoj, pre 8-mes. babo by som povarila len fazulku so zemiakmi s trochou soli a rasce (ja davam aj trosku cervenej papriky, ale moja ma uz rok a pol) a potom to cele popuc s trochou vody, v ktorej sa to varilo a mozes pridat dojcenske alebo materske mliecko, par kvapiek oliv.oleja a ja davam este na chut koprik, ale ak ho este nepapal/a tak radsej neskusaj zatial. alebo daj petrzlenovu vnatku, to moze urcite :-)

    dobru chut!

  • anonym
    09.07.2010, 13:19

    ako už maminy písali prívarky,klasika varené struky,ale pre dospelých odporúčam uvarené struky obaliť v trojobale a vypražiť.Je to pracné ale zato chutné mňamky mňam-dnes sme mali na obed.:-P

+ -
Príspevkov: 4