GROMOVCI V KUCHYNI: Lavaš na sladko s ovocím
foto: Gromovci v kuchyni
Už ste vyskúšali lavaš? Ja som ho objavila iba nedávno, ale zaľúbila som sa. Je úplne všestranný. Či na sladko, či na slano.
Urobíte z neho pizzu, toasty, slané koláče, krekry, lasagne a mnoho ďalších úžasných slaných pokrmov. Ale rovnako z neho viete vyčarovať palacinky, koláče, zákusky, štrúdle.
Dáte si ho len tak miesto chleba a dokážete ním nahradiť lístkové cesto, ktoré obsahuje veľa tuku. Dnes ponúkam recept na neskutočne chutný, svieži, vláčny pudingový zákusok zo špaldového Lavaš.
Prečítajte si tiež:
GROMOVCI V KUCHYNI: Jablkovo-tvarohový medový krémeš
RECEPT na koláč
Suroviny:
- špaldový lavaš (1 balenie obsahuje 3 veľké pláty)
- 1 veľké balenie dlhých piškót
- 3 ks pudingu bez varenia
- 400 ml šľahačkovej smotany 33%
- 500 g (2 vaničky) plnotučného jemného tvarohu
- Cukor, alebo sladidlo podľa chuti (ja som použila sirup z agáve)
- 8 ks banán
- Mrazené jahody (schválne som použila mrazené, ktoré pustili šťavu na piškóty)
- Arašidové maslo s mliečnou čokoládou ( môžete použiť čokoládovú nátierku, arašidové či iné orieškové maslo, alebo aj džem)
- Na vrch už len posypať kakaom a lyofilizovaným ovocím
Postup - videonávod
Dobrú chuť!
Chcete sa inšpirovať aj inými receptami? Navštívte FB Gromovci v kuchyni alebo sledujte Instagram.