GROMOVCI V KUCHYNI: Lavaš na sladko s ovocím

ING. MARTINA GROMOVÁ | 28. máj 2021
Lavaš Gromovci v kuchyni
foto: Gromovci v kuchyni

Už ste vyskúšali lavaš? Ja som ho objavila iba nedávno, ale zaľúbila som sa. Je úplne všestranný. Či na sladko, či na slano.

Urobíte z neho pizzu, toasty, slané koláče, krekry, lasagne a mnoho ďalších úžasných slaných pokrmov. Ale rovnako z neho viete vyčarovať palacinky, koláče, zákusky, štrúdle.

Dáte si ho len tak miesto chleba a dokážete ním nahradiť lístkové cesto, ktoré obsahuje veľa tuku. Dnes ponúkam recept  na neskutočne chutný, svieži, vláčny pudingový zákusok zo špaldového Lavaš.

RECEPT na koláč

Suroviny:

  • špaldový lavaš (1 balenie obsahuje 3 veľké pláty)
  • 1 veľké balenie dlhých piškót
  • 3 ks pudingu bez varenia
  • 400 ml šľahačkovej smotany 33%
  • 500 g (2 vaničky) plnotučného jemného tvarohu
  • Cukor, alebo sladidlo podľa chuti (ja som použila sirup z agáve)
  • 8 ks banán
  • Mrazené jahody (schválne som použila mrazené, ktoré pustili šťavu na piškóty)
  • Arašidové maslo s mliečnou čokoládou ( môžete použiť čokoládovú nátierku, arašidové či iné orieškové maslo, alebo aj džem)
  • Na vrch už len posypať kakaom a lyofilizovaným ovocím

Postup - videonávod

Gromovci lavaš

Dobrú chuť!

 

gromovci v kuchyni

Chcete sa inšpirovať aj inými receptami? Navštívte FB Gromovci v kuchyni alebo sledujte Instagram

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: