Šošovicový prívarok
foto: istockphoto.com
(od 8. mesiaca)
Suroviny
- 1 menší zemiak,
- asi 3 polievkové lyžice červenej šošovice,
- 1 menšia mrkva,
- 1 malý petržlen,
- štipka mletej rasce,
- 2 – 3 kvapky olivového oleja, dojčenská voda,
- cca 1 dl materského, prípadne dojčenského mlieka,
- 1 uvarený vaječný žĺtok
Postup
Šošovicu preberte a dajte variť do dojčenskej vody spolu s rascou. Keď zmäkne, pridajte nadrobno nakrájaný zemiak s mrkvou, petržlenom a spolu dovarte.
Uvarené sceďte a spolu s materským alebo dojčenským mliekom, 2 – 3 kvapkami olivového oleja rozmixujte na kašu. Na záver pridajte uvarený vaječný žĺtok a roztlačte vidličkou.