Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Alergia na BKM u 22 mesacneho

    , Autor: Jarka66

    Dobry den, nedavno sa u syna objavila zihlavka, po vedeni dennicku sme museli vylucit mlieko aj po porade s pediatrickou (aj z bezlaktozoveho sa vyhadzoval), uz len ked je tam, ze stopy mlieka, bum je vyhadzany do pol hodiny, takisto ma asi problem aj sojou(to mu nepodavame, ale v niektorych vyrobkoch pre deti su nejake stopy). Zda sa mi vsak, ze od roka a pol skoro vobec nenarastol do vysky, ani moc nepribral, dost casto sme asi aj kvoli alergii boli teraz chori…nahradzame mandlovym, ovsenym mliekom, rybami a masom a produktmi s oznacenim VEGAN, chcem sa spytat ci existuje nieco(najlepie ochutene) co by synovi nahradilo mlieko vo vyzive do tych troch rokov? France Leit 3 vanilkove? Lekarka odporucila vylucit na isty cas mlieko a skusit niekedy opat( ale stale sa to mlieko niekde najde-c chlebe atd, no vsade)

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    mlieko ani mliečne výrobky nateraz nemusí vôbec. Mlieko by som nahradila len ovseným mliekom, mandľové môže byť tiež alergén a je veľmi aromatické.
    Dieťa musí papať mäso, nemôže byť na vegan diéte. Mäso má mať vo veku po jednom roku 250 gramov na týždeň, ideálne hydina / ale aj to od kosti/ teľacie , králičie. Len tak bude mať dosť bielkovín na rast a vývin.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: