Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • cerstva zelenina a olovrant

    , Autor: mireille

    Dobry den, pani doktorka,
    Chcem sa opytat aka cerstva zeleninka je vhodna pre 17 mesacne dieta. Chcem zaviest paradajky, mame domace zo zahrady. Mohla by aj zelenu papriku, redkovku, por ci jarnu cibulku? Dala by som jej to napr. s chlebikom s maslom alebo lucinou. Mohla by aj bryndzu z obchodu?
    Pytam sa lebo "sladky" olovrant typu puding, lipanek, vyziva s piskotkou nam zacala bojkotovat, tak hladam vhodnu alternativu. Na desiatu ma po troske z viac druhov ovocia (banan, jablcko, marhula) do misky, spapa sama rucickami, tak na olovrant by som skusila zeleninku. Hladna urcite je, papa po cca 3,5 hod od obeda, sama sa pyta do stolicky a "pripina" si podbradnik. Mala kiahne, davali sme jahodovy sirup od teploty a odvtedy nic sladke nechce... Teraz vypije na olovrant 150 ml mliecka babylove, ine nic a je po nom dost skoro hladna. Tak sa chcem opytat ci aj takyto zeleninkovy olovrant by bol v poriadku. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Zeleninkový olovrant je v poriadku, aj s chlebíkom / v žiadnom prípade nie celozrnný/ lučinou / bryndzu, ovčie syry, ozie syry, korbáčiky a podobné do troch rokov neodporúčam, tavené syry nie do dvoch rokov/. Zeleninku poúkajte, nie vždy ju chcú:suovú mrkvu, paradajku, papriku, uhorku. Pór, cibuľku neodporúčam.
    V tomto veu mliečko na olovrant považujem za veľmi dobrú alternatívu, večer potom kašu alebo studenú večeru ako som písala vyie.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: