Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Nástup do školky a umelé mliečko - doplnujúca otázka

    , Autor: naninka23

    Dobrý večer. Teraz som dostala od Vás odpoved na moju otázku /vid nižšie :-)/.
    Len v školke jej budú dávať aj kravské mliečko a keď jej ja budem dávať na raňajky každé ráno aj tú jej dávku 240 ml ako sme mali zvykom, kým sme boli spolu doma na materskej, nebude to nejak vadiť ?
    Ešte raz vďaka.



    Moja dcérka nastupuje od 09/2015 do škôlky, ale 3 rôčky bude mať 11/2015. Všade som tu čítala, že doporučujete piť umele mliečko až do troch rokov. My teraz stále pijeme len UM /Babylove z DM/. Vypije hlavne ráno 240 ml. Večer tiež, ale teraz v lete menej, lebo poobede papá aj zeleninu a ovocie, tak sa bojím jej večer dať na to ešte aj mliečko, aby sa jej neurobilo ťažko, lebo raz sme mali skúsenosť, že nám ho celé vyvrátila .. nesadlo jej to spolu.

    Hlavne by som teda potrebovala poradiť ohladne toho nástupu do škôlky. Mám jej dávať ako ranajky tak isto ako doteraz tú dávku mliečka a len do toho novembra alebo aj potom možem pokračovať alebo to už je zbytočné?

    Dakujem veľmi pekne.
    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková
    Samozrejme, my vieme , že niektoré mamičky dávajú umelé mlieko kratšie a prejdú na bežné kravské. ja si však myslím, že umelé mlieko má pre dieřa po každej stránke svoje výhody. preto odporúčam, aby deti dostávali formulu do troch rokov. Preto skůr preferujem, aby ste dietatku dali skor umelé mlieko dlhšie, než začali skor podávat bežné konzumné mlieko.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: