Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Syn nepriberá

    , Autor: beba

    Dobry den, pani doktorka,

    najprv sa Vam chcem srdecne podakovat za Vase odpovede, ktore poskytujete mamickam, niekedy si precitam Vas nazor, ak mam nejaku pochybnost a hned som spokojnejsia.
    Tetaraz nas vsak uz dlhsie trapi problem s jedenim a uz si neviem niekedy pomoct.
    Nas sest a pol mesacny syn od stvrteho mesiaca zacal pomalicky odmietat pit z flase. Davam mu od narodenia moje odsate mliecko, pretoze sa po viacnasobnom skusani neprisal na prsnik. Rodila som cisarskym rezom. Do stvrteho mesiaca to bol velky papac a spapal aj 160ml naraz, a to som sa uz zacala obavat, ci mu budem stihat odsavat mliecko. Stale som ale stihala a on krasne priberal- 800g mesacne. Ale v tom stvrtom mesiaci nastal ten velky zlom s postupnym odmietanim pitia z flase. Tak sme po stvrtom mesiaci na odporucanie nasej pediatricky zacali davat nemliecnu ryzovu krupicu zmiesanu s mojim mlieckom, a to na lyzicku. Davali sme to hlavne vecer. Syncek papal pekne, kasa mu chutila a ako - tak pil aj z flase. Cec noc alebo v polospanku nam pil z flase uplne bez problemov. Tak sme priberali pocas piateho mesiaca - 600g a papali sme uz na lyzicku aj ciste moje mliecko, kedze flasu pomaly odmietal. Ale teraz, po zavedeni, prikrmov nam pribral v poslednom mesiaci - siestom - len 200 g a za posledne tri tyzdne vobec nic. Odmieta jest aj na lyzicku, ci je to kasa, prikrm alebo moje mlieko. Nechali sme ho "vyhladovat" a vtedy nam papal pekne, doslova otvaral usta nasiroko, ale to je tak raz - dakrat denne. A na vahe sa to samozrejme neukazalo, kedze sa viac hybeme. Robili nam KO a hodnoty zeleza ma na hranici, tak nam p. doktorka predpisala Maltofer - 7kv. denne.
    Neviem, ci to mozem nazvat nechutenstvo, ale urcite uz nie sme taky jedaci, akymi sme byvali. A velmi sa obavam toho nepriberania! Odsavam mliecko pokial sa da, denne cca.550 ml. Po podani UM sme zvracali po styroch hodinach a to sme skusali viac typov UM. Takze ani UM mu nemozeme davat. Na gastro vysetenie sme objednany az v januari. Vazime 7200g, a na vahe stojime skoro mesiac.
    Mam pocit, ze vsetko co horko-tazko spapame aj vykakeme, pretoze po kazdom prikrme mame stolicu. A to niekedy aj trikrat denne. Stolica je vsak formovana a zltej farby.
    S cim teda moze to nechutenstvo a nepriberanie suvisiet? Nechcem ho do stravy nutit, aby sme nevyvolali averziu! Pretoze ked som mu niekedy dala nasilu, tak bol z toho nervozny a tomu sa chcem vyhnut.
    Tomasko je inak vysmiate, pokojne babatko, otaca sa na brusko a spat a motoricky je v poriadku.

    Dakuejm Vam za odpoved a prajem Vam krasne sviatky v kruhu Vasich najblizsich.

    Beata

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: