Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Odstup od ockovania

    , Autor:

    Dobry den pani doktorka. Chcem sa opytat nas syn mal posunute ockovanie( silny reflux, kyselina maly stale plakal a nespal nam dobre) prvu davku sm dostali v 7 mesiaci presne 10.10. hexavakcina a synflorix druhu davku sme absolvovali s 2 mesacnym odstupov 19.12 co je v poriadku. Po novom roku sme presli novej doktorke a ona nas objednala na 3 davku vakciny uz 15.4. co je odstup od 2.a3. davky ockovania len 4 mesiace , vsade trvdia ze odsup je 6 mesiacov. Prosim nie ke to skoro? Bojim sa aby to nebolo moc skoro a neviem ci mam ziadat doktorku aby to dala az o tych 6 mesiacov. dakujem velmi pekne z odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Tretie očkovanie by malo byť najskôr 19.6,. teda naozaj s najmenej 6 mesačným odstupom od druhého.
    Myslím však, že pani doktorka to veľmi dobre vie a v apríli bude mať váš syn 15 mesiacov a tam ne preventívna prehliadka a očkovanie prti osýpkam, mumpsu a ružienke. tak pravdepodobne toto očkovanie vás čaká. Je to v poriadku, keď jedno očkovanie je zmeškané, tak aspom druhénech je načas! V júni sa doočkuje zmeškané očkovanie.

Podobné otázky

  • prve ockovanie u pediatra

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, mam dcerku 2,5 mesiaca a vcera sme boli na poradni kde sme mali byt prvy raz zaockovani. Dcerka vsak malo pribera, je plne kojena. Narodila sa mi 15.6. s vahou 3000g, domov sme sli takmer 2,9kg. Dnes ma 4,1kg a pani doktorka mi ju odmietla zaockovat lebo nema 5 kil. Pritom dcerka papa, pije kedy chce, je dost placliva ale spinka celu noc - vtedy si pyta papat 2-3 krat. Takze je dovod neockovat ju? Bojim sa, lebo mam doma 5 rocnu skolkarku aby jej nepriniesla nieco nepekne domov... Dalsiu poradnu mame az 16.10. bojim sa chripky a pod.
    Podotykam ze prva dcera rastla na nutrilone a vzdy vazila veeelmi vela. Druhorodena sa pekne prisala a je velmi zive dieta -kopka, posuva sa po podlozke, hlavkou a rucickami vrti... tak neviem. Naozaj by som ju mala rada uz zaockovanu.
    Dakujem.
    Miriam

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nevidím osobne dôvod na nezaočkovanie, ale keď málo priberá, tiež to niekedy tak urobím / bez ohľadu na absolútny hodnotu hmotnosti/, že dieťatko pozvem na očkovanie ale o týždeň!!!!!!!kedy skontrolujem týždenný prírastok hmotnosti. Hmotnosť ako taká nie je dôvod na neočkovanie, očkujeme aj deti s nižšou hmotnosťou, dôležitý je vek a odstup od očkovania proti tbc v pôrodnici. Viac neviem napísať, o očkovaní vždy rozhodujem ošetrujúci lekár, ktorý za očkovanie ale aj neočkovanie nesie zodpovednosť.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: