Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • ockovnie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobr den chcem sa opytat mojho syn ockovali do obydvich noziciek pred dvom tyzdnami ked mm ist asi n tu kontrolu????

Podobné otázky

  • HRCKA PO OCKOVANI

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka ja sa na vas opet obraciam mam otazku na vas mam rocneho syna, teraz sme boly na ockovani ,bola to posledna 3-vakcina priorix po ockovani mu ostala hrcka na nozicke a dala som mu nato aj obklad hned ako sme prisli domov.Ci je to bezne po ockovany alebo to casom zmizne ,ci treba stim ist ku doktorke.vopred dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    To určite nebolo očkovnie priorix, ak bývate na Slovensku. Bol to infanrix hexa a do druhej nožičky mal dostať Prevenar. Neviem na ktoej nožičke má hrčku. Je t v každom prípade pozorovaná reakcia po očkovaní, stratí sa behom týždňov až mesiacov. pri ďalšej návšteve lekára, pokial nezmizne, na ňu upozornite lekára. Ak by sa zväčšovala alebo menila kože nad ňou, vyhľadajte lekára hneď.

  • mastocytoza a ockovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka,
    moja dcera ma mastocytozu a caka nas ockovnie MMR. Chcela by som vediet, ako sa postupuje pri ockovani v takomto pripade. Pri kazdom predchadzajucom povinnom ockovani mala vysoke teploty a teraz sa jej pri teplotach robia pluzgieriky.
    Alena

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Záleží na tom, v akom štádiu a aké prejavy má toto základné ochorenie. Tvorba pľuzgierikov je jedným z prejavov ochorenia, môže nastať aj po stimulácii očkovaním. Očkovanie MMR je očkovanie živou, oslabenou vakcínou. odporúčam pred očkovaním skonzultovať možnosť očkovania živou vakcínou s kožným lekárom, ktorý dieťa sleduje a očkovanie konzultovať a previesť v ambulancii pre komplikácie očkovania, sú v každom krajskom meste a pri každej detskej klinike.

  • FENISTILOVE KVAPKY

    , Autor: lululu

    Dobry den chcem sa opytat kedy je najlepsie ist na ockovnie lebo kozna doktorka dala malej fenistilove kvapky a mame ist aj na ockovanie.Kedy mame radsej ist?Mala ma 10mes.Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem prečo dostala fenistilové kvapky. očkujeme v zásade zdravé deti a to či je dieťa zdravé určí lekár, ktorý ho pred očkovaním vyšetrí

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: