Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Poškodenie očkovaním

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pozrela som sa na niektoré odpovede z vašej očkovacej poradne, ktoré ma zaujali (hlavne spojitosť vakcín a autizmu). Nemáte pravdu, že autizmus nespôsobujú vakcíny- spôsobujú. Len lekári nevedia vyhodnotiť správne než. účinky, nieto ich ešte nebodaj hlásiť!Je to konkrétne náš prípad,už to máme aj na"papieri"potvrdené odborníkom- neurologom. Po očkovaní nastáva encefalitický krik (začína poškodenie mozgu) to je aj v príb. letáku. To snád nepopriete. Potom prichádza úpadok, strata schopností, ktoré dieťa malo v norme k veku.My sme to všetko zaznamenali a neur. to vyhodnotil ako POSTVAKCINAčNú ENCEFALOPATIU- s úpadkom do autizmu. Poškodenie mozgu po vakcínach opisuje vo svojich odborných publikáciach aj prof.RNDr.Anna Strunecká DrSc., ktorá je špecialistom na imunologiu,biochémiu a toxikologiu. (mám rozčítanú).Začínajú konečne presakovať pravdivé a vysoko odborné informácie o skutočnostiach a vážnych poškodeniach po očkovaní, ktoré majú až obludné rozmery. Chcem sa spýtať, či poznáte túto literatúru( Premužeme autismus, Doba jedová...), hlavne z ohľadom na vašu profesiu. A ešte sa chcem opýtať, či ste schopná pripustiť, že prispievate k poškodzovaniu detí. Som veľmi zvedavá na vašu zverejnenú odpoved.Dakujem. Matka, ktorá má vdaka očkovaniu zo zdravého dieťaťa-invalida.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ja veľmi dobre chápem, že riešenie problému s dieťaťom, ktorému bol diagnostikovaný autzmus je veľmi ťažké a vyžaduje spoluprácu mnohých odborníkov. Obdivujem všetky rodiny, ktoré sa statočne boria s týmto problémom a vždy som ochotná im pomôcť.
    Nejdem zachádzať do podrobností, uvedenú literatúru poznám a nie je založená na žiadnych dôkazoch ani relevantných štúdiách.
    Problematika autizmu je taká rozsiahla a zahrňa rôzne poruchy, ktoré môžu mať rôzne príčiny. Častokrát, keď sa nevie, čo je niečoho príčinou, príčina sa hľadá aj tam, kde nie je ale existuje časová nie príčinná súvislosť, tak je to aj s očkovaním a autizmom / či inými poruchami/.
    Autizmus nie je encephalopathia!!! Mnohé práce poukazujú, že jednou z možnosých príčin autizmu, je porucha metabolizmu. To je aj dôvod, prečo mnoí pristupjú k rôznym formám diéty pri riešení problému s autizmom.
    Okrem toho, autizmus tu bol aj pred érou očkovania, len sa často nerozoznal a jeho nositelia boli rôznym spôsobom vylučovaní zo spoločnosti a ich problematika sa neriešila.
    Ja som očkovanie nevymyslela a dokonca ak by existoval iný spôsob ako chrániť deti pred ochoreniami, ktoré ešte pred niekoľkými rokmi v epidémiách doslova "kosili" zdravé deti a aj dnes mnohé zdravé deti pripravia o zdrvie alebo dokonca o život, bola by som prvá, kto by takýto spôsob určite privítala. Nateraz však za najlepší spôsob ochrany detí proti infekčným ochoreniam považujem očkovanie.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: