Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • ????????????????????????????co mu pomoze???????????????

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer chcela by som sa opytat mam 5 mesacneho syna hned po tyzdni s porodnice ked sme dosli domou sam nekaka,v porodnici papal bebu hypoalergennu ale mne tvrdili ze najlepsie bude ak mu budem davat nutrilon tak som to urobila a to bola asi chyba lebo v porodnici kakal a vsetko bolo ok proste prve 3 mesiace som mala hrozne ziaden spanok len pocuvanie placu plus koliky takze hroza........dhlo pil nutrilon HA,potom som presla na nutrilon comfort tiez nic a nakoniec pije bebu obycajnu nakolko niesme alergcici nevidim dovod aby mal pit hypoalergenne mlieka no stale nic a tak som mu kupila france lait ale este ho nepil takze neviem coto snim urobi on ma velmi citlivy zaludok uz ho aj dokrmujem mrkva zemiak brokolica sem tam mu dam vyzivku no obcas aj sam vytlaci ale to je maaaaaalo inak mu stale musim masirovat konecnnik inak by som sa zblaznila z toho jeho placu aj dr.mi povedal ze ked ho uz budem dokrmovat tak uz bude kakat sam no nic stale nic som zufala davala som mu aj biogaiu,,,,,lanovy olej 10 kvapiek do mlieka 2x naden a nic odvar z ovsenych vlociek a nic vraj existuje neaky prasok co vyzera ako struhanka co sa dava do jedla a ztoho ma vraj dieta uz samo kakat ale neviem co to je dufam ze to mlieko france lait pomoze na internete som citala ze dost matkam teda ich detom to mlieko pomohlo.......ja uz len dufam ked mal 2 mesiace boli sme aj na sono ze preco nekaka a nic tam nenasli........od 6,7 mesiacov by som mu chcela uz davat kravske mlieko popripadne krabickove trvanlive co myslite bojim sa alergie a aj toho ako jeho brusko bude reagovat ale vraj mu kludne mozem davat kravske.............poradte mi alergologa som sa pytala ci netreba vopred urobit neake testy ci bude na kravske ml.alergicky povedal ze to treba najprv vyskusat a az tak sa to da zistit necakala som ze budemem mat stou zapchou tak dlhodobo problem ved predsa ma 5 mesiaco 7 kg cajik pije vale davam mu detsky sen HIPP,to dokrmovanie chce papat chuti mu no len ta zapcha ma stve ja uz ani spat nemozem ved smalym sa neda nikam ist akonahle nanho pride potreba je najlepsie byt doma

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dieťa je podľa mňa zbytočne zaťažované zmenou mlieka. HA mlieko vôbec nepotreboval, žiadnu značku. Na druhej strane je hrozné!!!!!!!!!!!!predpokladať, že po siedmom mesiace bude môcť tzv. kravské mlieko, dokonca krabicové. je to prehrešok proti správnej výžive dieťaťa. Najmenej do roka má mažť detské mlieko, formulu, ktorejkolvek značky! Kravské mlieko nie e upravené pre výživu kojenca dokonca nie je najlešou voľbou ani pre dieťa do troch rokov. Krabicové mlieko je konzerva, jeho použitie vo výžive detí je takmer bez účinku, neobsahuje žiadne vitamíny.
    Vaše dieťa by malo ráno dostať mlieko / žiadne HA/, dopoludnia ovocie / detská výživa, jablko, hruška, mrkvová šťava - zo surovej mrkvy/ na obed mäsosozeleninový príkrm, kým sa stolica neupraví nedávajte mrkvu/ varenú/, odpoludnia mlieko a večer mliečnu kašu. Ak pretrvávajú problémy s vyprázdňovaním, je vhodné navštíviť detského chirurga, najlepšie takého, ktorý sa zaoberá problematikou vyprazdňovania a oblasti konečníka. Robiť alergologické testy len preto, aby ste zistili, či môže kravské mlieko je nezmysel!!!!!!Veď ono už kravské mlieko pije, všetky detské mlieka sú z kravského mlieka, ale sú primerane upravené pre výživu detí!!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: