Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • vitaminove injekcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    chcela by som Vas vemi pekne poprosit o radu, aj ked to asi nepatri do tejto kategorie, ale dufam, ze mi poradite. Mam 9 mesacnu dcerku, ktoru este kojim a samozrejme papa prikrmy. No mala som problemy s krizami, bolet mi vystrelovala az do noh, tak mi doktorka predpisala vitaminove injekcie(B1 a tusim B12). Dala mi ich 10, prve 4 dni kazdy den, a potom kazdy druhy. Pozerala som pribalove letaky k tymto vitaminom, nepise tam ako kontraindikacie ani tehotenstvo ani dojcenie. Akurat, ze prechadzaju do mlieka. No citala som nejake anglicke clanky a tam pise, ze sa to nesmie uzivat, nesmie sa pri kojeni prekrocit denna stanovena davka, co v pripade injekcii bolo prekrocene niekolkonasobne.
    No a teraz mam neskutocny strach, co sa moze dcere stat. Sledujem kazdu malu zmenu v jej spravani, uz si mozno aj namyslam, ze je viac podrazdena, placliva. Poslednu injekciu som dostala v piatok (14.10.). Moze to mat nasledky? Nieco co sa neprejavi hned teraz ale v buducnosti? Dakujem velmi pekne za odpoved,
    Tana

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Buďte v kľude, Sú to vitamíny rozpustné vo vode, takže ak by sa ich dostalo do organizmu viac ako je denná dávka, tak sa vylúčia močom. Či už by to bolo u vás alebo cez materské mlieko u dieťatka. materské mlieko je hlavne bohaté na tuky / smotanka/ takže tam sa asi veľa bvitaminov neuplatnilo.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: