Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • prosim o radu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dcerka mala vysoke horučky tie sme obkladami znižili ale odmieta mi tekutiny ako ich mam do nej dostať?dakujem a ospravedlnujem sa že píšem do tejto poradne

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Mrzí ma, že som nestihla skôr odpovedať. Tekutiny skúste v takom prípade podávať lyžičkou, opakovane. Ak ešte kojíte, stačí opakovane prikladať, aby dieťatko pilo. Orientovať sa môžete aj podľa počtu mokrých plienok.

Podobné otázky

  • Soplíky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, moju rocnu dcerku uz 3t.trapia sopliky, nema ich stale, no nevieme sa ich zbavit... Prosim o radu

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Zvýšená tvorba hlienu je v tomto období častá a je daná zmenou vonkajšej teploty, vlhkom a potrebou organizmu brániť dýchcie cesty pred poveternostnými zmenami, chladom, choroboplodnými zárodkami. Hlien tvorí ochranu dýchacích ciest. Preto nie je nutné soplíky liečiť, pokial okrem nich dieťa nemá iné ťažkosti, neteplotuje, nebolí ho uško, nekašle veľa, dokáže spinkať a papať. Dokonca ani nie sú dôvodom, aby ste nechodili vonku. Podstatné je vedieť správne čistiť noštek, zvlhčovať sliznicu / libenar, morská voda/ , zvlhčovať prostredie dieťaťa/, byť v čistom prostredí / pozor na fajčenie v okolí dieťaťa!/ a podporiť imunitný systém / hlavne vitaminom C/. Je dobré čo najskôr naučiť dieťatko fúkať.

  • xyzal

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Pani doktorka prosím Vás o radu.Mám 3-ročnú dcérku.V septembri začala chodiť do škôlky.Po šiestich týždňoch ochorela.Naša pani doktorka nám odporučila používať každý deń do marca Xyzal perorálny roztok. Manžel je veterinárny lekár a veľmi sa zaujíma o liečivá,má prehľad a neustále študuje všetko o liekoch a tento Xyzal sa mu nezdá byť vhodný a vôbec nie na dlhodobé použitie.Preto Vás prosím o radu,čo si o tom myslíte Vy- mnohé Vaše rady od narodenia našej dcéry nám pomohli - ďakujeme.Rada si prečítam,čo si o tom myslíte.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem, prečo sa pani doktorka rozhodla riešiť bežný jav, ktorým sú opakované infekcie dýchacích orgánov po nástupe do kolektívu práve xyzalom. Možno s tým má dobré skúsenosti, alebo vie, že vo vašej rodien sa vyskytujú alergické ochorenia.
    Xyzal je inak kvalitný liek na liečbu alergie, hlavne sennej nádchy.
    Viac k tomu v tejto chvíli neviem povedať.

  • Kiahne v 21tt

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, prosím o radu. Som v 21 tt a môj syn dostal pravdepodobne kiahne. Nevieme to isto, lebo detská doktorka tvrdí, že to sú kiahne a na infekčnom nám tvrdia, že vlastne to asi ani nie sú kiahne ale zaručiť to nevedia, čo je však smutné, lebo sme čakali jasné potvrdenia od špecialistu. Ak by som dostala kiahne ja ako tehotná v 21 tt, mohla by som ohroziť plod ?? Teda, je šanca, že dieťa bude zdravé alebo mám právo ísť na potrat po ich prekonaní? ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak ste v detstve prekonali kiahne, nič vám ani v prípade, že váš syn má kiahne nehrozí, kaihne nedostanente.
    Ak ste kiahne neprekonali a syn kiahne má, môžete ich dostať, ale práve v tomto štádiu tehotenstva nie je predpoklad, že kiahne nejako ovplyvnia tehotenstvo a plod. Kiahne sú nebezpečné v prvom trimestri tehotenstva / prvý až tretí mesiac / a v období pred alebo okolo pôrodu.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: