Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Vycestovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mila MUDr.Spanikova,chcela by som sa vas opytat,ze planujem s babetkom vycestovat do Londyna na dlhsiu dobu za manzelom.Moja otazka znie, ze v ktorom mesiaci by to bolo najidealnejsie,aby nevynechala dolezite ockovanie.Teraz ma 5.mesiacov.Planujeme odcestovat zaciatkom noveho roku,,dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dovvtedy by malo byť ukončené základné očkovanie hexavakcínou a prevenarom. Potom v pätnástich mesiacoch ho čaká očkovanie Priorixom, proti mumpsu, osýpkam a ružienke. Je možné ho zaočkovať do osemnásteho mesiaca veku. Myslím, že rovnakou očkovacoulátkou sa očkuje aj v Anglicku, takže ak tam budete mať lekára, je možné ho zaočkovať alebo si naplánovať návštey na Slovensku tak, aby ste uvedený limit / 15 až 18 mesiacov/ stihli.

Podobné otázky

  • Vycestovanie

    , Autor: dadika

    Dobry den pani doktorka, moja dcera bude mat 28.3.2019 poslednu (3.) davku ockovacej davky "hexa vakciny”, chcela by som sa opytat kolko dni/tyzdnov je mozne po ockovani vycestovat na dovolenku (Destinacia Abu Dhabi). Dakujem velmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Reakcia na očkovanie prichádza zväčša 24 hodín po očkovaní a trvá 48 až 72 hodín. Ak nechcete cestou alebo na dovolenke riešiť reakciu na očkovanie, odporúčam vycestovať až po uplynutí tejto doby

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: