Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Súčasntné očkovanie proti hepatitíde A a B

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    momentalne som v stadiu ockovania proti hepatitide B ( asi o mesiac budem mat 3.davku ) ,teraz som si vsak uvedomila, ze by som sa chcela dat zaockovat aj proti typu A, tak sa chcem spytat, ci je to mozne aj napr. aj tento tyzden, kym este neukoncim kompletne jedno ockovanie a budu sa mi tieto dve vakciny prekryvat!
    A este by som sa chcela spytat, ci ockovanie proti hepatitide pozostava tiez z 3 davok a v akej cennovej kategorii sa pohybuje.
    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem koľko máte rokov, ak viac ako 40, neviem, či je očkovanie potrebné, mohli ste už žltačku typu A prekonať, bez toho aby ste mali príznaky ochorenia. V zásade tiež nerozumiem tomu, keď už ste riešili očkovanie proti žltačke, prečo ste to neriešili očkovacou látkou, ktorá zabezpečuje očkovanie proti obom typom žltačky, teda A aj B.
    Ak budete mať o mesiac tretiu dávku, je možné zaočkovať žltačku typu A hneď teraz, ideálne najneskôr dva týždne pred očkovaní proti žltačke typu B alebo naraz v ten istý deň previesť očkovanie proti obom typom žltačky, každé do inej končatiny. Proti žltačke typu A sa preočkováva o pol až jeden rok po prvej dávke, jedna dávka vakcíny stojí cca 30 eur.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: