Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • ucinnost ockovania

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den, chcela by som sa opytat ci je mozne nakazit sa zltackou typu A aj vtedy ked som pred 6-timi rokmi bola ockovana proti tomuto typu zltacky? viem ze som dostala 3 davky ale neviem nazov tej vakciny. dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Záleží na tom, či ste dostali kombinovanú vakcínu proti žltačke typu A aj B, volá sa Twinrix alebo vakcínu proti žltačke typu B, volá sa Engerix alebo Euvax. V prvbom prípade ste chránená proti žltačke typu A, v duhých dvoch prípadoch nie.

Podobné otázky

  • Ucinnost ockovania

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcela by som sa informovat, ze kolko je ucinne ocjovanie proti zltacke. Bola som ockovana vakcinou Twinrix v roku 2OO2 a neviem, ci je to ucinne celozivotne, alebo sa treba dat este preockovat. V januari totiz cstujem do Indie a potrebovala by som to vedet. A taktiez by som sa Vas chcela spytat, ze ake ockovania mi este odporucate.
    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovanie proti žltačke typu A a B realizované Twinrixom je podľa platných informácií účinnéé najmenej 10 rokov, závisí aj od veku, v ktorom ste boli očkovaná a samozrejme od ďalšieho priebehu vášho zdravotného stavu / ochorenia, ich liečba a podobne. /.
    Ďalšie potrebné očkovania samozrejme závisia aj od toho, kam v takej obrovskej krajine akoo je india cestujete a čo tam budete robiť, s kým sa budete stýkať. Najlepšie informácie a aj možnosti zaočovať sa nájdete v Inštitúte pre očkovanie a cestovateľksú medicínu, www.inocem.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: