Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Zvacsene uzliny v podpazusi a suche cervene lozisko okolo vpichu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekny den pani Doktorka chcem Vas velmi pekne poprosit o pomoc a radu. Moj syn tri mesiace po ockovani proti TBC a po ockovani prvou davkou rotarixu reagoval zvacsenim uzlin v axile a zvacsenim a scervenanim sucheho loziska okolo miesta vpichu TBC. Styri mesiace mame stale antibiotika Klacid a zmensili sa mu uzliny iba o 1 mm a mame premastovat ranu obycajnou indulonou, zasli sme aj na biorezonanciu kde mi povedali ze mam vysadit ATB a skonzultovat to s inym odbornikom pretoze ma velmi zle vysledky v peceni podla tohto vysetrenia rana vyzera stale rovnako sucha cervena a zvacsuje sa jej priemer.
    Neviem ako dalej maly mi nechce papat je nekludny chcem mu pomoct a keby som mohla zajdem aj na kraj sveta aby som mu mohla pomoct viete mi poradit ako dalej mam pocit ze kazdy mesiac to bude o tom istom o predpisani dalsich antibiotik. Nikto nam za tu dobu ani len nevzal krv a ani stery da sa priplatit v niektorej ambulancii za krvne testy?
    Velmi pekne vam vopred dakujem za pomoc sona

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ešte som sa s takýmto riešením problému okolo neprimeranej reakcia ne očkovanie tbc nestretla. Ak mu nebrali krv, ako môžete vedieť, že má zlé výsledky týkajúce sa pečene? Nerozumiem tomu. V každom prípade je potrebné problém riešiť na príslušnom pľúcnom oddelení. Podľa prebiehajúcej reakcie prevedú ošetrenie miesta vpichu a ak je potrebné nasadia príslušnú liečbu antitubekruloznym antibiotikom. Viac neviem v tejto chvíli pomôcť. Samozrejme, ak by bola reakcia ďalej neprimeraná a celkový zdravotný stav dieťa nie je dobrý, vyšetrujú sa aj laborat=rne vyšetrenia, zamerané aj na vyšetrenie imunitného systému dieťaťa.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: