Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • termin ockovania

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den pani doktorka.
    Uvažujem o zaockovani syna vakcinou rotarix. synček sa narodil 23.07.2012. Prvé očkovanie hexavalentnou vakcinou+ Prevenar 13 už máme za sebou. 10.12. 2012 ideme na preočkovanie. Asi by bolo dobré, očkovať to naraz aj s rorarixom. Ale ja to velmi nechcem. Bojím sa, aby nemal naraz aj opuchnuté nožičky, aj teplotu, aj hnačku. Synček má este teraz v mieste vpichu hexavalentnej vakciny malicku hrcku pod kozou, ktoru mi lekarka kazala premastovat octanovou mastou. Moja otazka znie: mohol by byt syncek zaockovany Rorarixom aj o tyzden neskor ? napr. povinne ockovanie 10.12 a rotarix 17.12 2012.? Moze sa to vobec ockovat takto oddelene? A ked ano, s akym casovym odstupom?
    Co by sa tykalo veku dietatka, to by sme stihli do 6 mesiacov aj s preockovenim o mesicac. Dakujem velmi pekne za odpoved. Pekny den. Lenka

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Podstatná vec je, že musí byť doočkovaný proti rotavirom do 27.1., kedy dovrši šesť mesiacov.
    Druhá vec: podania všetkých vakcín v jeden deň sa nemusíte obávať, každá pôsobí inak a tá proti rotavírusom sa dá do pusinky a pôsobí v zažívacom trakte na imunitný systém.
    Tretí fakt: samozrejme sa to dá spraviť tak, ako si to prajete, Teda 10.12 pichané očkovanie, 17.12. do pusy roarix a okolo 17.1. do pusy druhý rotarix.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: