Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • rotarix - ano/nie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň v predchádzajúcich otázkach ste odpovedali ze ste ockovali proti rotavirusu 50 % svojich pacientov, a ani jedno vami ockovanymi detmi neochorelo na rotavirus, a tie co ste neockovali tak ochoreli? pytam sa preto lebo sa naozaj nevieme rozhodnut ci dat alebo nedat ockovat nasho synceka, a hlavne aj financne je to zataz, samozrejme ze zdravie je na prvom mieste. Ale aj tak ma zaujíma jeho nevihnutnost, a ak by sme ockovanie nepodstupili aka je liecba v pripade postihnutia rotavirusom?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Totot očkovanie nie je nevyhnutné, ale v každom príade zabráni závažnému ochoreniu v detskom veku, ktoré má najzávažnejší priebeh práve vo veku do jedného roka, kedy očkovanie predstavuje preventívne zabránenie ochoreniu.
    Opakovane mávame ochorenia, spôsobené rotavírusom, je veľmi časté u detí, ktoré sú z nejakého dôvodu v nemocnici hospitalizované. Prejavuje sa náhle vzniknutou hnačkou, zvracaním, horúčkou, kašľom, nádchou, dieťatko nepríjíma tekutiny, netoleruje mlieko a čím je mladšie, tým je väčšia pravdepodobnosť, že liečba bude možná len v nemocnici, pretože hrozí dehydratácia, veľká strata tekutín.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: