Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Kedy očkovať?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pani doktorka.
    Zaujímalo by ma, ako je to vlastne s termínom očkovania proti rotavírusom. Vo Vašich odpovediach ako aj v iných zdrojoch som sa dočítala, že prvá dávka očkovania proti rotavírusom (u nás to bude vakcína Rotarix) sa má podať 12 týždňov po očkovaní proti TBC. Nás ale detská lekárka objednala na prvú vakcínu Rotarixu budúci týždeň, ale malá bude ešte len 9 týždňov od očkovania proti TBC. Pretože podľa pediatričky sa vraj druhá dávka Rotarixu musí podať s ďalším povinným očkovaním. Z toho vyplynulo, že druhé povinné očkovanie spolu s druhou dávkou Rotarixu sa bude robiť v 13. týždni od očkovania proti TBC. Preto sa chcem spýtať, či nie je na podanie prvej dávky Rotarixu v 9. týždni po očkovaní po TBC skoro, keď sa všade píše o očkovaní proti rotavírusom až 12 týždňov po TBC?
    Ďakujem za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovanie proti rotavirusom je možné realizovať od šiesteho týždňa veku. Vzhľadom na to, že u nás očkujeme tuberkulozu po pôrode, odporúčam ďalšieočkovanie 12 týždňov po tomto očkovaní.Platí to aj pre rotavirové očkovanie. Druhú dávku je možné podať kedykoľvek do 24.týždňa veku, najskôr však mesiac po prvej dávke.

Podobné otázky

  • kedy ockovat?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň ,
    Moj synček sa narodil 27,01.2010 a mal zltacku takze sme boli zaockovany proti tuberkuloze az 5.3.2010 a tak sa chcem spýať kedy je vhodne zacat s ockovanim proti rotavirusu ?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Proti rotavirusom môžete začať očkovať 12 týždňov po očkovaní proti tbc.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: