Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • rotavirus.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň pani doktorka.Mam 6 mesačného synčeka a ma za sebou už aj očkovanie proti rotavirusu.Teraz je v nemocnici a všade okolo sú detičky s rotavírusom.Može to od nich dostať aj keď je Zaočkovaný?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pokiaľ nie je zničený jeho imunitý systém ú samotným ochorením alebo intenzívnou liečbou/ nie je pravdepodobné, že ochorie na rotavírusovú infekciu. Ak by ju aj získal, jej prejavy budú mierne.

Podobné otázky

  • Rotarix vs. Rotateque

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pani doktorka.
    Moja dcérka bude mať dva mesiace. Chcela by som ju dať zaočkovať proti rotavírusom. Prečítala som si všetky odpovede na otázky v tejto kategórii a zistila som, že očkovať proti rotavírusom sa môže buď dvoma vakcínami Rotarixu alebo 3 vakcínami Rotateque (snáď som to pochopila správne). Chcela by som sa preto spýtať, aký je rozdiel medzi týmito vakcínami a ktorou odporúčate očkovať Vy. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Vakcínu si musíte vybrať sama, najlepšie po dohode s vašou lekárkou. Rozdiel medzi nimi je v počte dávok/ dve versus tri/, spôsob podávania je rovanký, do dutiny ústnej. Rotateque je postavený na báze hovädzích rotavirov, rotarix obsahuje oslabený ľudský rotavirus.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: