Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • rotavírusové očkovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať na vhodnosť očkovanie 4.mesačného syna proti rotavírusom. Kedy by to bolo vhodné a či je to u tk malého dieťatka vhodné už teraz zaočkovať. ďieťatko prospieva dobre.Je plne kojený.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Máte zjavne málo informácií o tomto očkovaní. Ochorenie sa síce vyskytuje vo všetkých vekových kategóriách ale hlavne u malých detí má závažný priebeh a väčšinou je potrebné ochorenie liečiť počas hospitalizácie.
    Očkujú sa deti od ukončeného druhého mesiaca tak, aby očkovanie bolo ukončené do skončenia šiesteho mesiaca veku. Z toho vyplýva, že už nemáte veľa času na premýšľanie vzhľadom na vek dieťatka, pretože sa očkuje dvoma dávkami a druhá po prvej môže nasledovaž najskôr po mesiaci. Takže ak očkovať, tak začať najneskôr o dva týždne.
    O vhodnosti očkovania sa podľa mňa nehovorí. Ak ho zaočkujete, ochorenie nedostane. Ak ho nezaočkujete, možno ho dostane. Ja tomu hovorím kebológia: keby ste vedeli, že to určite nedostane, iste by ste vedeli peniaze užiť aj inak. Keby to dostal a skončíte v nemocnici, ako väčšina malých detí s týmto ochorením, tak budete ľutovať, že ste sa nezaočkovali.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: