Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • dysplazia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    chcela by som sa spytat na dysplaziu krcka maternice.
    Pred vianocami mi lekarka po beznej cytologii povedala, ze mi vysla tazka dysplazia. Pred dvoma tyzdnami som bola na vysetreni knips a vysledky budu zajtra. Pani doktorka mi ale vravela, ze ak mi vyjde stredne tazka dysplazia, bolo by najlepsie najprv otehotniet a donosit dietatko, kedze zatial niesom mamina aby bol krcok maternice cely. Ak vyjde tazka tak najprv zoperovat konizaciou. Bojim sa ale toho, ze ak otehotniem v stredne tazkej dysplazii, za ten cas co bude dietatko v brusku moze sa moj stav vyrazne zhorsit, predpokaldam aj ze na prvy "sup" mi nevyjde otehotniet, takze to nebude len 9 mesiacov co necham bunky v krcku tak. je podla Vas dobry napad ist do tehotenstva?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem odpovedať na túto otázku, Najlepšie by vám poradil špecialista, onkogynekológ. Všetko samozrejme závisí aj od nálezu na krčku maternice a od vašich ťažkostí.

Podobné otázky

  • ockovanie v 24?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den!Mam 24 rokov a pred 2 tyzdnami som mala operaciu krcka maternice-dysplazia,kde som mala vysoky virus HPV,teraz po kontrole a histologii je vsetko v poriadku,len gynekolog mi poradil toto ockovanie ako moznu prevenciu.a ako vsade citam je to efektivne u mladsich dievcat,ktore nemali este pohlavny styk a tento virus.je teda este v mojom veku a po tomto viruse ockovanie efektivne?
    dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak je gynekologicky vetko v poriadku je veľmi vhodné očkovanie vo vašom veku / podľa mňa v akomkoľvek veku, len v príslušných usmerneniach sú veľmi opatrní/.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: