Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • nezaockovana

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pani doktorka, velmi pekne dakujem za neskutocne rychlu odpoved. Asi zvolime viac zaockovani, teda ak nam to nasa doktorka spravi. Cez poistovnu sa to neda zistit lebo ona tie lieky vybrala , nalepila nalepky do svojej knizky, a kvoly chaosu jej nepichli injekciu ale poslali nas domov. Len nechapem potom ze kam dali tu injekciu. Este by som sa chcela spytat ci by sa to nedalo vybavit tak ze by sme si kupili tu ockovaciu latku a dali jej pichnut u inej lekarky, kedze som si ista ze ona nam to neodobry.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Lenže lekár, ktorý sa o dieťa stará, by o ňom všetko mal vedieť. Tak by to asi nebol dobrý nápad. ve´d chyba sa môže stať a ak si nie ste istí / lekárka aj vy/ že ste boli zaočkovaní, vidím ako nejlepšie riešenie to, čo som napísala.
    Ak chcete, môžete pani doktorke povedať, nech mi zavolá a celý prípad môžeme prebrať spolu, väčšina lekárov ma pozná.

Podobné otázky

  • nezaockovana

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pani doktorka! Ja by som sa chcela spytat na druhe ockovanie diteper a gamaglobulin. My sme isli teraz s 7 mesacnou dcerkou na ockovanie a nasa doktorka mala poznacene ze ju zaockovala minuly mesiac. Ale urcite nebola zaockovana. na 100 percent, zbytocne som sa tam trapila a dohovarala a poslali ma s tym prec za dalsie ockovanie bude v roku dietata (tretie). Neviem co mam robit, neviem ani dokazat to ze ockovana nebola, kedze pri poslednej navsteve aj do ockovacej knizky napisala datum druheho ockovania. Prosim Vas poradte mi, co by sa dalo teraz podniknut.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Gamaglobulin si pletiete, pretože to sa nepodáva. mala byť zaočkovaná do oboch stehienok, do jedného infanrixom hexa a do druhého očkovanie proti pneumokokom, či už prevenar alebo synflorix. Takže neviem presne, či vám chýbajú obe alebo len jedno. V každom prípade je lepšie zaočkovať aj viackrát, len interval musí byť iný, ďalšie očkovanie by bolo až po roku veku dieťaťa, ideálne asi až v 18tich mesiacoch / podobnú schému, teda 4x očkovanie majú v Čechách/ než nezaočkovať druhé očkovanie a očkovanie v roku, ktoré by malo byť tretie by bolo len druhé a jedno očkovanie by asi chýbalo, takže dieťa by nebolo kompletne očkované. Pri väčšom počte detí v poradni sa takýto problém môže objaviť, dalo by sa to zistiť aj tak, či mala lekárka na vaše dieťa napísaný a vybratý recept z lekárne. Teda teoreticky aj cez poisťovňu sa dá zistiť, či boli pre dieťa napísané a vybraté očkovacie látky.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: