Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • kombinované očkovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,moja dcérka bude mať 27.5 2008 rok a pôjdeme na povinné očkovanie DiTePer.Chcela by som dať dcérku zaočkovať aj vakcínou Prevenar,keď som sa spýtala našej detskej lekárky kedy ju zaočkuje vakcínou Prevenar tak mi povedala,že ju zaočkujú naraz-teda v roku dieťaťa-aj vakcínou DiTePer aj Prevenarom.Chcem sa Vás opýtať či sa to môže spolu zaočkovať.Dcérka máva od 10 mesiaca skoro stále soplíky niekedy aj žlté,soplíky jej zatekajú a následne aj kašle.Raz brala antibiotiká-sirup-AUGMENTIN,viackrát brala kvapky-PAMYCON-do nošteka,taktiež sirup AMBROBENE-na kašeľ.Po dobratí liekov sa stav zlepší na nejaké tri-štyri dni a soplíky má znovu.Chcem sa Vás opýtať ak bude mať stále soplíky,tak zaočkovať ju asi nebude možné,však?Dcérku stále dojčím-ešte ju aj plánujem ďalej dojčiť.Neviem či dcérku opakovane nakazím ja,nakoľko aj ja mávam v období ked aj dcérka,bolestivé hrdlo,zdurenú uzlinu a tiež plný nos,kašeľ. ĎAKUJEM VEĽMI PEKNE. s pozdravom Monika.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ochorenia u malých detí bývajú, prebiehajú tak ako popisujete a neznamená to nič vážne ani to nesignalizuje poruchu imunity. Riešte to, tak ako to robíte s vašou pani doktorkou.
    Očkujeme len zdravé deti, takže aj vaša dcérka sa bude očkovať len ak bude zdravá a lekárka ju predtým určite vyšetrí. Očkovanie vakcínou Infanrix hexa naraz s očkovaním proti pneumokokom Prevenar je vhodné, dieťaťu nehrozí zvýšené riziko nežiadúcej reakcie. V tomto veku s odstupom najmenej dva mesiace potrebuje ešte jednu dávku Prevenaru.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: