Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Prve preockovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcela by som dat zaockovat rocne dieta, lekarka mi vravela, ze staci, ked je medzi prvym a druhym ockovanim odstup dva tyzdne, na letaku o vakcine som citala o odstupe 4 tyzdnov. Je bezpecne preockovavat po dvoch tyzdnoch? Vdaka.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Existujú dve možnosti očkovania, klasické, kde je druhá dávka mesiac po prvej dávke a tretia dávka o pol roka až rok a potom zrýchleneé očkovanie, kde je druhá dávka po prvej o dva týždne,v takom príôade je potrebná aj štvrtá dávka pol roka až rok po tretej dávke. Takže preočkovanie po dvoch týžd&ńoch je v zrýchlenej forme bezpečné.

Podobné otázky

  • preočkovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,chcela by som sa opýtať mám zaočkované obe deti vo veku 12 a 15.rokov.Boli pravidelne preočkovávané každé 3 roky,ale minulý rok sme v máji nepreočkovali.Je možné uskutočniť toto preočkovanie aj teraz v týchto mesiacoch,alebo je to už bezpredmetné,lebo som počula,že sa to nemôže,vraj je to nebezpečné a môžem im viac uškodiť ako pomôcť.Prvý krát boli očkované v roku 1999.Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Preočkovanie je možné previesť počas celého roka. Prvé preočkovanie po kompletnomočkovaní sa odporúča o tri roky, ďalšie preočkovania sú možné v intervaloch päť rokov..

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: