Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Daniel

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pani doktorka, chcem sa opytat, ci ste si sto percentne ista, ze tieto ockovania su bezpecne nielen pre nas dospelych ale i pre nase deti????, kde si mozem pozriet nejake tesy alebo vyskumi, ktore dokazuju ucinnost a sto percentnu bezpecnost ockovani??? mamicky prosim vas nastudujte si negativne ucinky ockovani a v neposlednom rade skusenosti mamiciek s ockovaniami ako takymi a az potom sa rozhodujte. dakujem pekne-ide o zdravie nasich deti...pani doktorka, su vlastne nejake neziaduce ucinky vakcin podla vas, alebo je to to najlepsie alebo najhorsie co mozme dat svojim detom a este za to platit? ked je to take ucinne a bezpecne, preco to nehradia poistivne? nejde len a len o peniaze a zdravie je kdesi na konci??? nechapem tomu ako lekar moze doporucit ockovanie detickam??? dakujem pekne, neprosim

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Na takéto otýzky sa mi nechce odpovedať. Vakcíny pri ich výskumempríprave a pred uvedením do používania podstúpia množstvo predklinických aj klinických skúsšok, tak ako každý iný liek. Môžeme prestať používať antibiotiká a deti budú znova zomierať na reumatickú horúčku, môžeme prestať liečiť pacientov inzulínom a budú zomierať v mladom veku na cukrovku a takto by som mohla pokračovať ´dalej v tom, že môžeme prestať očkovať a kaťdá maička si bude musieť porodiť päť detí, aby jej aspoň tri ostali.
    Nežiadúce účinky všetkých liekov aj vakcín sa sledujú, vyhodnocujú a výrobcovia i vedci na základe toho pracujú na nových vakcínach.
    Všetky vakcíny nemôžu hradiť poisťovne, pretože na to nemajú peniaze.
    Treba si uvedomiť, že všetky infekčné ochorenia / aj ti, proti ktorým sa neočkuje/ prichádzajú náhle, napadnú zväčša zdravého jedinca a ten je vážne chorý, často ohrozený na živote.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: