Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Rotavirusy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Krasny den, mam 2 mesacnu dceru, chystam sa s nou na ockovanie v 3 mesiaci, chcem to spojit i s prevenarom a v tej suvislosti ma napadlo i ockovanie proti rotavirusom.Ma to nejaky vyznam? A bolo by to dobre urobyt i u 2 rocnej dcerky? A ako je to s uhradou?Vdaka.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovanie proti rotavírusom má obrovský význam v tom, že toto ochorenie je u detí, hlavne v chladných mesiacoch pomerne časté a čím menšie dieťa, tým závažnejší priebeh. Deti často vyžadujú pobyt v nemocnici na infekčnom oddelení k zvládnutiu stavu. Očkovanie musí byť ukončené do skončeného šiesteho mesiaca veku dieťaťa. Očkuje sa dvoma resp. troma dávkami očkovacej látky podľa druhu očkovacej látky/, inteval medzi jednotlivými dávkami je najmenej 4 týždne. Jedna dávka stojí cca 2600 Sk.

Podobné otázky

  • ROZPIS OCKOVANI

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcela by som sa opytat na schemu ockovania, ktoru by ste odporucili pre moju takmer 8mesacnu dcerku. Narodila sa predcasne, v 36 tyzdni, zatial ma za sebou len zakladne ockovania podla schemy, prislusne jej veku. Chcela by som ju dat zaockovat proti pneumokokom a rozmyslam aj nad rotavirusmi. Ake este ockovania by ste mi odporucili a kedy by boli najvhodnejsie? Je este kojena a zdrava. Prekonala len 6tu chorobu v pol roku. Dakujem velmi pekne.M.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Rotavírusy už nie je možné zaočkovať. Pneumokoky môžete začať hneď, interval je 0 - 1 mesiac- 6 mesiacov. Po skončení základného očkovania, cca vo veku 15 mesiacov, v odstupe od pätnásťmesačného očkovania najmenej 4 týždne, odporúčam zaočkovať žltačku typu A.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: