Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • p.Spanikova

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vcer pani doktorka, prosim Vas o radu, teraz som si citala o ockovani proti kliestom a radili ste odlozit ockovanie na iny vek,moj syn Risko ma 21 mesiacov a za jeden tyzden sme mu nasli dvoch kliestov, jeden po nom liezol a druheho mal pristeho v usku, chodime casto do prirody, tak sa Vas chcem opytat, kedy by som mohla dat zaockovat?A teraz v juny ideme na preockovanie prevenarom, budeme moct aj teraz dat ho zaockovat koli tomu prevenaru?A spomynali ste ockovat proti zltacke typu A, z akeho dovodu a hradia to poistovne?Dakujem Vam vopred za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovanie prit žltačke typu A poisťovne nehradia, je to dôležité preto, že deti sa pohybujú v prostredí, kde nikto nevie, kto je právee v inkubačnej dobe tohoto ochorenia. Očkovať sa môže počas celého života, ale u detí ho považujem za vhodné pre prevenciu tohoto ochorenia počas celého detstva.
    21-mesačné dieťatko môžete dať zaočkovať proti kliešťovej encephalitide. Treba zistiž, či v miestach , kde sa pohybujete sú kliešte týmto ochorením nakazené. Očkovanei sa v letnom období prevádza tzv. skrátenou formou. Kliešte je možné očkovať dva týždne po prevenare.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: