Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Bolenie bruška

    , Autor: Ivil

    Dobrý večer,

    Prosím Vás, všade sa píše, že matka pri dojčení môže zjesť čokoľvek s mierou. Ak má dieťa kolíku vyhýbať sa jedlám, ktoré nafukuju. Náš problém je, že nemôžem zjesť nič. Malý je v poriadku ak jem len mrkvu, cuketu, zemiaky, ryžu, mäso na prírodno, suchú cestovinu. Už som zúfalá. Všetko ostatné robí veľké problémy. Nemôžem žiadne ovicie, zeneninu, mliečne výrobky. Už sme takto tri mesiace. Keď niečo vyskúšam má strašne kŕče, bolesti. Kričí, plače. Dávam mu ptobiotika aj fenykovy čaj. Veľa cvičíme aj tak je zas plač. Rozmýšľam či pre neho nebude lepšie umelé mlieko alebo začať s prikrmom? Prosím o radu. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Každé dieťatko je iné. Dojčenie je určite lepšie ako umelé mlieko. Určite by som mu nedávala žiaden čaj a ani vodu, kým nemá bez mliečne príkrmy, teda cca do piatich mesiacov.
    Strava ako popisujete obsahuje základné živiny, tak sa na nej dá existovať. Možno má alergiu na bielkovinu kravského mlieka, preto zle reaguje na konzumáciu mlieka vami.
    Ja by som akceptovala tú stravu, ktorú znáša a kojila ďalej. Po piatom mesiaci veku môžete začať s bez mliečnymi príkrmami.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: