Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Dcérin štrajk

    , Autor: Monia

    Dobrý deň. Moja dcéra ma 21 mesiacov,je dojčená. Je na histamínovej a bezmliečnej diéte,na základe problémov, ktoré mala. Brala Kreon a Famotidin. Vtedy jedla a jedla. Teraz štrajkuje. Len by chcela sa dojčiť a čo sa týka noci,je to hrozné. Už asi štvrtú noc dokáže aj 2hodiny byť na prsníku. Včera napríklad do hodiny sa zobudila 4x a len prsník a prsník. Je to pre mňa strašne namáhavé a neviem čo robiť ďalej. Vedeli by ste mi poradiť?Ja som tiež na bezmliečnej strave od polovičky júna a máme byť ešte do decembra.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dieťa v tomto veku nemôže byť len dojčené. Musí dostávať aj inú stravu. Hlavne mäso, ovocie, zeleninu. AK sa mala lepšie, keď brala kreon, treba sa znova poradiť s lekárom a nasadiť ho. V tomto veku už dojčená nemusí byť vôbec, ale asi kvôli tomu že nemôže mlieko to chcete ponechať. Skúste jej miesto prsníka v noci keď sa zobudí dať od smädu čistú vodu. Určite treba upraviť stravu.

Podobné otázky

  • Dcerin štrajk

    , Autor: Monia

    Ako dalej? No už sa to zmenilo od posledného pisania, pomenej aj je,aj menej chcel prsnik. V noci to pokračuje ako kedy.Kedze ma histaminovu dietu,malo co moze zo zeleniny a ovocia. Takze dookola par jedal. Zacala sa mi vyhadzovat okolo ust a mame prejst na prisnu mliecnu dietu,co znamema,ze nemozme ani maslo,ktore sme mali dovolene a na histaminovu dietu mam prejst aj ja. Nenasla som UM bez zo zlozky kravskeho mlieka a nevuem ci ecistuje vobec take. S pozdravom Dufalová. Dakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Teraz si nepamätám ako je dieťatko staré ale ona mlieko nemusí ak má inak kvalitnú stravu : teda mäso, zeleninu, ovocie, obilniny a môže niektoré rastlinné mlieka napríklad ovsené alebo ryžové.
    Alergia na bielkovinu kravského mlieka s vekom ustupuje a po tzv. eliminačnej diéte po určitom čase môžeme mliečne výrobky a mlieko zaradiť do výživy.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: