Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Živý cumel

    , Autor: lucka-151

    Dobrý deň, prosím Vás potrebujem poradiť, môj problém je v tom, že som sa veľmi snažila o kojenie, moja dcéra mi bola prisata aj4 hodiny na prsníku a s tým ze som bola neskúsený som akv noci nechávala dcérku celú noc na prsníku, s tým ze jej aj tak moje mlieko nestačilo a musela som prolikrmovat nitrilonom HA, ide o to ze v noci papať nepýta ale je na mne celú noc prisata úplne celú, neviem ako ju to oducit, cumle vypluva a plače, nemôžem ani a WC, som úplne vyčerpaná, stále mam mlieko napriek tomu ze len v noci "kojím", muž spáva v obývačke, a už sa odcudzujeme, prosím poraďte.

    Dakuj pekne

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem ako je dieťatko staré.
    Mlieko máte, lebo v noci kojíte! U detí cca do ôsmeho týždňa je práve nočné kojenie hlavným stimulom na tvorbu mlieka. Kojte aj cez deň, budete mať dosť mlieka a žiaden Nutrilon nebudete potrebovať.

    Čas naštartovania kojenia je naozaj čas, kedy je matka najviac fyzicky aj citovo pripútaná k dieťatku. Nie je to navždy, po určitom čase si dieťa vytvorí režim a váš život aj partnerský, pôjde zase ďalej. Ke´d vidíte, že sa napapala, máte dosť mliečka, nechajte ju chvíľu v náručí, niekedy si odgrgne, niekedy nie, ale hlavne ju nehojdajte, nenatriasajte
    a potom jemne uložte do postieľky. Niekedy si pomrnčí alebo aj zaplače, pohlaďte ju ale pokojne chvíľu nechajte zaplakať. Iste sa jej správanie zlepší.

Podobné otázky

  • časté dojčenia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či je normálne,aby moja 4mesačná dcéra bola každú chvíľu dojčená. Nepoznáme,čo je to 3hodinová prestávka.Mám pocit,že si z bradavky robí živý cumeľ. Klasický cumlík stále odmieta. Dosť ma tovyčerpáva, mám bolesti chrbta a bradaviek. Aké dlhé má byť jedno dojčenie? Nám to trvá 20 min, niekedy /najmä večer/ aj hodinu a pol. Ďakujem za odoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Najmä spočiatku je kojenie 8 až 20 x denne úplne normálne. V tomto veku už býva určitý režim, ale aj teraz môže byť kojenie veľmi časté. Ak dieťa dobre priberá, mádosť mokrých plienok, je to len jeho spôsob výživy a nedá sa veľmi nič meniť.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: