Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • nočné dojčenie a spánok

    , Autor: katka2607

    Dobrý deň,
    niektoré kamarátky mi vravia, že by som svoju 9mesačnú dcérku nemala už v noci dojčiť. Je pravda, že sa budí veľmi často, aj každú hodinu, a aj cez deň zaspí iba pri kojení alebo v kočíku/nosiči. Nepoužívame dudlík a ani fľašu s cumlom, vodu pije z pohárika. Neviem si teda predstaviť, ako by som mohla obmedziť nočné kojenie aby sa to zaobišlo bez veľkého plaču...Je odporúčané časté nočné kojenie a aj zaspávanie na prsníku nejakým spôsobom obmedzovať alebo to odoznie samo a treba len vydržať? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Takto: odborné rady tvrdia, že dieťa v tomto veku by malo byť kojené 3x denne, nočné kojenie by sa malo obmedziť až zrušiť. Teória je taká ale ako sam avidíte, prax býva iná. Môžete skúsiť kojenie obmedziť ale sama viem, že keď sa chete vyspať a pomôže, že dieťatko uspíte a upokojíte kojením, čo vám iné zostáva, že?
    V tomto veku môžete dieťatko nechať sponkať v inej izbe než spíte vy, niekedy to na jeho spánok aj váš pôsobí blahodárne, lebo sa navzájom neovplyvňujete. Keď už veľmi chce, aby ste prišli rozplače sa,ale keď len mrnčí a mrví sa, nereagujete z inej miestnosti na rozdiel od toho, keď ste pri nej.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: