Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • kojenie a časté budenie

    , Autor: kamik

    Dobrý deň, mám 14 mesačnú dcérku, ktorá sa budí počas noci aj 10 krát. Nakojim ju a je dobre. A takto sa to opakuje uz asi 2 tyzdne. Zúbkov má zatiaľ 8.

    Viete mi poradiť čo mám urobiť, aby sa tak často nebudila?

    Vopred Vám ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem, za takú radu by niekto dal aj Nobelovu cenu. To myslím len ako bonmot, chápem veľmi dobre, že ste nekonečne unavená a trápi vás to.
    Môže to súvisieť s tým, že v tomto veku ešte stále trvá jej separačná úzkosť a stále kontroluje, či ste nablízku. Alebo ju cez deň menej kojíte a dobieha si to v noci. Alebo došlo v rodine k nejakej zmene / presťahovanie, dovolenka a podobne/ a dieťa si nevie na nové prostredie alebo režim zvyknúť.
    V každom prípade ak nemá príznaky ochorenia/ teplota, hnačka, soplík, kašeľ/ je to prechodný problém, ale neviem povedať ako dlho bude trvať.
    Jedným z riešení by bolo, keby spinkala v inej izbe. Ona sa určite zobudí, mrnčí alebo sa mrví a vy sa samozrejme zobudíte hneď, čo ona cíti a potom nedá pokoj, kým ju nezoberiete a nepriložíte. Ak by ste spali v inej izbe, nezobudíte sa hneď, keď sa pomrví ale až keď naozaj zaplače. Teda len pri plytkej fáze spánku vás necíti a musí byť naozaj hladná, smädná a podobne, aby zaplakal tak nahlas, aby ste to v inej izbe počuli a prišli. Ale ani táto posledná rada nie je stopercentne spoľahlivá.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: