Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • stale place a malo spi

    , Autor: nanna21

    Dobry den pani doktorka,


    potrebovala by som poradit ohladom mojho maleho 4 tyzdnoveho synceka. Mame problem s placom a spinkanim. Uz na druhy den po prichode z porodnice som stratila mlieko a museli sme zacat s krmenim UM. Papkame zhruba kazde 3 hodiny tych 80 - 90 ml mliecka...drobcek ale skoro po kazdom krmeni place a malo spi...castokrat ho kolisem na rukach aj 2 hodiny a maly nie a nie zaspat...len place a place...ak aj zaspi tak maximalne tak na hodinku a potom zasa plac....davali sme aj mensiu davku mliecka, ze by plakal koli prejedeniu ale plakal aj tak...uz som z toho zufala, ked je maly napapany, prebaleny, odgrgnuty, umojkany a ukolisany a aj tak stale place...nepomaha ani zmena polohy alebo cloveka, ktory ho pestuje...prdiky pusta stale, pokakanu ma skoro kazdu druhu plienku a stolica je ako prazenica...do mliecka mu pridavam aj kvapky sab simplex...takze bolave brusko by mat nemal...v com robim chybu, ked mi maly nechce spavat a stale place?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem, prečo ste stratili mlieko, už tam pravdepodobne nastala nejaká chyba, že vám niekto nevedel poradiť ako na kojenie. Ale to je už za vami, takže s tým nič nespravíme. Umelé mlieka sú dnes veľmi kvalitné, určite z nich vyrastie zdravý a chytrý chlapček.
    Bábätká sú menej plačlivé a viac plačlivé, bude to asi prípad vášho chlapčeka. Je treba vedieť, že dieťatko keď plače nie je potrebné vždy riešiť jeho plač, práve tým hojdanímk nosením a podobne ho vlastne ešte viac unavujete a potom nevie zaspať. Dieťa potrebuje hlavne kľud, čistú vyvetranú miestnosť, kde môže spokojne spať, ležať a ak chce aj plakť, nesmie sa v jeho okolí nikdy fajčiť, nesmie okolo neho byť veľa ľudí, ktorí ho stále nosia, manipulujú s ním, pretože si nevie určiť, kto je pre neho ten hlavný / mala by to byť samozrejme mama/ a potom stále hľadá, plače, je nepokojné. Ak však jeho plač neustáva a vidíte, že by mohol byť aj bolestivý, je potrebné konzultovať lekára. Preverí priberanie, celový stav dieťatka a zaume stanovisko.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: