Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • angina

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den ,nasa stvormesacna dcerka ma anginu a chcem sa spytat kedy po chorobe s nou mozem zacat chodit von.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    pokial nebude veľká zima , sychravo, tak odporúčam prechádzky už dvdsaťštyri hodín po skončení teplôt.

Podobné otázky

  • opakovane chorý a k tomu teraz pleseň

    , Autor: zuzulik

    Dobrý deň p.doktorka, prosím vás o radu...náš malý synček a má 10 mesiacov opakovane bol doteraz chorý, už asi 8 krát, stále hnisavá angína a naša Dr.len do neho dookola tlačí ATB, zaberú na 2-3 týždne a zasa je chorý.posledný krát ako som bola pri nej tak som sa pýtala či netreba spraviť nejaké výtery alebo odbery či nemá bacila..a tak povedala, že spravíme..no výsledky ukázali, že má streptokoka a hemofilia..tlačila do neho ATB čo vôbec nezaberali a opätovné testy potvrdili, že bacila stále má a k tomu nám oznámila, že má aj pleseň v črevách a poslala nás k alergologovi a z jeho hľadiska bolo doteraz všetko v poriadku a na gastro ideme budúci týždeň...tvrdí, že musela som mu musela dávať sladkosti,ale tie ešte nepapá, max.brumík raz do týždňa.prosím poraďte čo by sme mali spraviť..už som veľmi zúfala keď synček je stále chorý a nie a nie byť v poriadku...už som veľmi zúfala a o tej plesni mi vravela dosť tak až sa bojím.ďakujem vám za každú rada..Ďakujem,s pozdravom Zuzka

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ospravedlňujem sa, ale na okraj začnem tým, že desať mesačné dieťa nemá čo konzumovať brumík! naozaj, odporúčam ho najskôr po treťom roku veku.
    Časté ochorenie vášho synčeka je naozaj závažná vec! Myslím, že pleseň v zažívacom trakte je dôsledkom opakovanej liečby antibiotikami. Odporúčam dlhdobo podávať probiotika.
    Čo sa týka základnej diagnózy, ktorá by mohla byť príčinou opakovaných angín v tomto veku, ktoré sú hnisavé, ak a spraví CRP je vysoké a dieťa má aj vysoké horúčky, treba myslieť na diagnózu periodických horúčok. Divím sa, že alergológ na to nemyslel, možno aj áno a vylúčil to. Čo sa týka nálezov v krku, ak dieťa je choré, horúčka, angína alebo iné ochorenie, je potrebné myslieť na to, že možno treba nasadiť antibiotiká Ak však dieťa nejaví známky bakteriálnehzo ochorenia, výtery ako také nie je potrebné liečiť / a v skutočnosti ani stále robiť./.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: