Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Zmena mlieka

    , Autor: Dúška

    Dobry den. Chcem sa ooytat. Syn pil do 6 m BEba ha1 mlieko. Doktorka nam povedala ze mozme prejst na 2 mlieko a hociake nemusi byt beba.
    Tak som mu nasadila kendamil2 , po zjedeni mi troska vygrcne. A aj prdikuje.
    Brusko si musi zvyknut na nove mliecko alebo mu robi zle? Prosim vas aka je vasa rada. Pockat a nemenit. Nech si zvykne. Alebo zmenit mliecko?
    A este jedna otazka. Su niekedy dni kedy mi odmieta aj prikrm aj mlieko. Cim to moze byt?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    O tom odmietaní je ťažko odpovedať. Buď je veľmi napapaný alebo proste nemá hlad, čo je však u dieťatka málo časté. Záleží na tom, či aj keď občas tento stav má, dobre priberá.
    Ja nerada mením značku mlieka, neviem prečo vám to lekárka povedala. Ale predpokladám, že si na kendamyl zvykne.

Podobné otázky

  • Zmena Mlieka

    , Autor: Verron

    Dobrý deň

    Chcela by som sa opýtať. Od narodenia som kojila a zaroven aj prikrmovala SUNAR EXPERT HA 1 . Dieťa ma 6. mesiacov chceme prejsť na 2 ale zistili sme že Sunar HA 2 neexistuje. Može sa prejsť na inú značku kontkétne Nutrilion alebo aký súnar by sme Mali pouzívať ??

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak dieťa nemá žiadne prejavy alergie a v rodine priamy príbuzný / otec, matka, súrodenec dieťaťa/ nemá dokázanú alergiu na bielkovinu kravského mlieka, môžete podávať SUNAr 2 nie HA alebo môžete pokračovať tým mliekom ako doposiaľ, teda jednotkou. Predpokladám, že už má príkrmy a ak dobre priberá nie je potrebné meniť mlieko.

  • Zmena mlieka

    , Autor: terezia-19

    Dobrý deň ,chceli by sme Vás poprosiť o radu. Náš syn sa narodil už v 27.týždni,teraz má akokeby 4 a pol mesiaca (normalne by mal necelé 2).Hmostnostne prospieva veľmi pekne. Kým bol v inkubátore,mliecko pre neho som si odsavala,ale keď som s ním prišla domov ,mlieko som stratila. Čiže materské mal vyše dvoch mesiacov. Potom sme prešli na Nutrilon. Po urcitom case ale začal z neho grckávať,tak sme prešli na Nutrilon AR,z ktorého ho strašne zapekalo,tak po konzultácii s našou doktorkou sme dávali polovičnú dávku AR a ďalšiu polovicu klasického. Lenže aj toho mal raz extremnu zapchu,tak nám odporučili prejsť na Nutrilon Comfort a zmeniť značku nám neodporucali. Lenže aj z tohto jemne grckava tak,ako na začiatku z klasického. Vedeli by ste nám prosím poradiť čo máme robiť? Či máme pockat,že to samé prejde,alebo máme prejsť na iné mliecko ? Popripade aké?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak po comforte dobre kaká a grcká len mierne, pokračovala by som týmto mliekom, nemenila ho. Vetky deti vracajú, netreba ich po jedle hojdať, natriasať, treba ich uložiť s hlavičkou do zvýšenej polohy / podložiť predné nohy postieľky/ a všetko bude ok.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: