Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Kŕmenie z flase

    , Autor: Sinda11

    Mám malého dvojmesačného bol kojeny spočiatku,no už mám málo mlieka, tak ho dokrmujem. Jedol pekne no začal postupne jesť polovicu dávky a teraz len dvakrát prehltne a už vrieska a nechce veľmi plače,krúti sa. Zje ledva 60 ml aj to na viackrát. Myslím že to má súvis s bruchom má aj kolíky. Na gastro sa dostanem až budúci týždeň aj to som ich uprosila. Neviete mi poradiť prosím?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem prečo idete na gastro ale nie je to moja vec.
    neviem prečo máte málo mlieka, keď sa kojenie rozbehlo, treba v ňom pokračovať, kojiť ako si dieťa pýta, kojiť 8 až 20 krát denne je normálne. Mať pokojný režim, veľa oddychovať, piť čaje na podporu kojenia, odporúčam aj čerstvú mrkvovú šťavu s trochou mlieka asi štvrť litra po kojení vypiť niekoľkokrát denne.
    Treba sledovať počet mokrých plienok / má ich byť 5až 8 za 24 hodín, sledovať hmotnostné prírastky dieťatka. N akoliky podávať espumisan alebo coli prev.
    Inak všetko čo popisujete sú normálne prejavy dieťatka v tomto veku a treba ich postupne riešiť konzervatívnym prístupom. Masírovať bruško, opakovane dojčiť, podať uvedené lieky. Sledovať ako priberá koľko má plienok mokrých. Ak to nebude v poriadku treba vyhľadať lekára.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: