Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • vodnata stolica

    , Autor: erickaaaaa

    Dobry den mam 2 mesacneho synceka ktory uz 5 den trpi bolestami bruska. Papa aj materske mlieko aj umelu stravu nakolko nemamtolko mlieka. Pouzivame mlieko hipp bio combiotic a raz za den mu tam pridam aj infant dophilus probiotika. Vcera mal dva krat stolicu ale ta co mal vecer bola najskor kasovita zeleno zlta a potom z neho vyhrkla zlta voda s primesou hrudiek ako keby sa pocikal a neviem ci nema hnacku ale stlicu viacej krat za den nema. Zacali sme davat kvapky sab simplex lebo ho trapia prdiky. Dakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Myslím, že veľmi riešite veci, ktoré riešiť nie je potrebné. Farba stolice sa mení býva u detí naozaj hrudkovitá, zväčša hlavne u kojeného dieťaťa vyzera ako praženica. Býva aj niekolkokrát denne, pokial je dieťa spokojné, priberá, nie je to hnačka.
    Viac mlieka ani mať nebudete, keď budete prikrmovať. Ak naozaj chcete zlepšiť kojenie, musíte kojiť kedy si dieťa zapýta, aj každú hodinu, podľa možnosti nedávať umelé mlieko, ak to vydržíte, budete 24 hodín s dieťaťom a budete ho kojiť až 20x denne, po niekolkých dňoch sa tvorba mlieka zvýši a nebude potrebné rikrmovať. podmienkou je, aby mal dostatok mokrých plienok, t.j. 5 až 8 za 24 hodín.
    Prdíky trápia takmer všetky deti, uvedená liečba niekedy pomôže. Probiotika podávať je vhodné.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: